Zene az emberiség szolgálatában - Leslie Mandoki és zenészbarátai az összetartozás jegyében 2021 egyik legnagyobb online koncertjét álmodták meg, amelynek bemutatója április 18-án, vasárnap lesz. A világméretű koncert ötlete már évekkel korábban megszületett a világhírű zenész fejében, de a különleges koncertet végül a pandémia hívta életre. 

Leslie Mandoki évtizedek óta színpadon áll, és zenészbarátaival, a Mandoki Soulmates tagjaival együtt küzdenek az összetartásért, és azért, hogy erősíteni tudják a közösség érzését. Leslie Mandoki Németország egyik legfontosabb lapjában, a FOCUS Online-ban írta le véleményét a mostani pandémiás helyzetről.

"Lehetőségünk van társadalompolitikai vezérfonalunkat konstruktívan korrigálni, hogy ismét az ember álljon a középpontban, és az odafigyelés győzhessen az érdektelenség felett. Itt az ideje átértékelni azt, hogy ki és mi igazán fontos rendszerszinten, és feltenni azt a kérdést, ki az, aki társadalmi értéktöbbletet, összetartást és szolidaritást teremt, és ki az, aki a társadalmi értéktöbblet elpusztításából generál profitot."

Leslie Mandoki zenei producerfotó: Talán Csaba

A legendás zenei producer korábban a legnagyobb svájci lapnak, a Weltwoche-nak fejtette ki, hogy a  közönség nélküli zenészéletet egy szörnyű csapásnak tartja. Mandoki szerint a járvány kapcsán át kell értékelni az életünket. 

Újra meg kell határoznunk, hogy mi az, ami az életünk szempontjából releváns a társadalom számára, és mi nem az.  Az elmúlt 25 évben minden spekulációs objektummá vált. Most megtanultuk, hogy bizonyos hivatások, tevékenységek fontosabbak, ha a puszta életünkről van szó. Talán újra tanuljuk a család, a barátság, a lojalitás és összetartás értékeit. A mohó kapzsiságot, mint az elmúlt évek világszerte elterjedt neoliberális vezérelvét, újra a szolidáris munka- és családközpontú, másokra való odafigyelésnek kell felváltania, és meg kellene szabadulnunk a kaszinókapitalizmus kapzsi harácsoló spekulációitól."

A Hungarian Pictures / Magyar Képek online koncertet az Origo olvasói április 18-án láthatjákFotó: Csudai Sándor - Origo

A Mandoki Soulmates művészei a világjárvány kitörése óta nem léphettek színpadra, így más
platformot kerestek a közönséggel való kapcsolattartásnak. így jött létre a Hungarian Pictures koncert, ahol a világ valamennyi tájáról jelentkező és fellépő zenészekkel együtt emelik fel a hangjukat az összetartozás erősítéséért határokon, óceánokon és szakadékokon átívelő hidat képezve. 

A Hungarian Pictures / Magyar Képek online koncertet az Origo olvasói április 18-án láthatják.