Zene az emberiség szolgálatában

Mándoki László - művésznevén Leslie Mandoki - Németországban élő magyar zenész és zenei producer
Vágólapra másolva!
Zene az emberiség szolgálatában - Leslie Mandoki és zenészbarátai az összetartozás jegyében 2021 egyik legnagyobb online koncertjét álmodták meg, amelynek bemutatója április 18-án, vasárnap lesz. A világméretű koncert ötlete már évekkel korábban megszületett a világhírű zenész fejében, de a különleges koncertet végül a pandémia hívta életre. 
Vágólapra másolva!

Leslie Mandoki évtizedek óta színpadon áll, és zenészbarátaival, a Mandoki Soulmates tagjaival együtt küzdenek az összetartásért, és azért, hogy erősíteni tudják a közösség érzését. Leslie Mandoki Németország egyik legfontosabb lapjában, a FOCUS Online-ban írta le véleményét a mostani pandémiás helyzetről.

"Lehetőségünk van társadalompolitikai vezérfonalunkat konstruktívan korrigálni, hogy ismét az ember álljon a középpontban, és az odafigyelés győzhessen az érdektelenség felett.

és feltenni azt a kérdést, ki az, aki társadalmi értéktöbbletet, összetartást és szolidaritást teremt, és ki az, aki a társadalmi értéktöbblet elpusztításából generál profitot."

Leslie Mandoki zenei producer fotó: Talán Csaba

A legendás zenei producer korábban a legnagyobb svájci lapnak, a Weltwoche-nak fejtette ki, hogy a közönség nélküli zenészéletet egy szörnyű csapásnak tartja. Mandoki szerint a járvány kapcsán át kell értékelni az életünket.

Az elmúlt 25 évben minden spekulációs objektummá vált. Most megtanultuk, hogy bizonyos hivatások, tevékenységek fontosabbak, ha a puszta életünkről van szó.

A mohó kapzsiságot, mint az elmúlt évek világszerte elterjedt neoliberális vezérelvét, újra a szolidáris munka- és családközpontú, másokra való odafigyelésnek kell felváltania, és meg kellene szabadulnunk a kaszinókapitalizmus kapzsi harácsoló spekulációitól."

A Hungarian Pictures / Magyar Képek online koncertet az Origo olvasói április 18-án láthatják Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Mandoki Soulmates művészei a világjárvány kitörése óta nem léphettek színpadra, így más
platformot kerestek a közönséggel való kapcsolattartásnak. így jött létre a Hungarian Pictures koncert, ahol

a világ valamennyi tájáról jelentkező és fellépő zenészekkel együtt emelik fel a hangjukat az összetartozás erősítéséért határokon, óceánokon és szakadékokon átívelő hidat képezve.

A Hungarian Pictures / Magyar Képek online koncertet az Origo olvasói április 18-án láthatják.