A magyar kultúra napján terjesztett hazugságokat a Jobbik

Pavel Valla Bertini rekordkísérlete - Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára beszédet mond Pavel Valla Bertini rekordkísérlete alkalmából. Az esemény a XIV. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál első attrakció
Pavel Valla Bertini rekordkísérlete - Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára beszédet mond Pavel Valla Bertini rekordkísérlete alkalmából. Az esemény a XIV. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál első attrakciója. Az egykerekű specialista Pavel Valla Bertini 17 keréken, 9,07 méter magasan kísérel meg körbekerekezni a Fővárosi Nagycirkusz manézsában.
Vágólapra másolva!
Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár immáron négy éve mutat be kulturális értékeket hivatalos eseményeken, így tett szombaton is az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár megnyitóján. Az eseményt követően Brenner Koloman jobbikos parlamenti képviselő a Facebookon jelentette be, hogy folytatólagosan elkövetett lopás miatt feljelentést tesz az államtitkár ellen, azonban valószínűleg neki kell majd bíróság elé állnia becsületsértés miatt. Hiszen a kulturális államtitkár természetesen a törvényeknek megfelelően járt el. A baloldali bohóckodásban élen járt természetesen Soros blogja is, a 444 (a maga gyáva módján, nehogy per legyen belőle) gyakorlatilag ugyanazt írta, mint amit a jobbikos képviselő.
Vágólapra másolva!

– mondta el Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár szombaton az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár megnyitóján, majd elővett egy focilabdát, amellyel valaki a sportágért rajongó Esterházy Péter előtt tisztelgett az író búcsúztatóján.

Az államtitkár az elmúlt négy évben több mint háromszáz eseményen mutatott már be hasonló kulturális értékeket, és természetesen szó sincs arról, hogy a kincseket önkényesen vinné el, hanem hivatalos úton kölcsönzi ki azokat az adott intézménytől.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára Forrás: Koncz Márton - Origo

Brenner Koloman jobbikos parlamenti képviselő azonban nyilvánvalóan szándékosan félreértette a szavait, és a Facebookon azt állította, feljelentést tesz folytatólagosan elkövetett lopás miatt, noha szó sincsen bűncselekményről.

Nem úgy, mint Brenner esetében, akinek a közösségi médiában írt bejegyzése kimeríti a becsületsértés gyanúját, ami miatt súlyos jogi következményekre számíthat.

Fekete Péter pedig nem hagy fel a jó szokásával: hétfő délelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkárságának munkatársai a megszokott rend szerint az Eszterházy Könyvtárból kértek kölcsön egy Örkény-kötetet, amelyet ma este az államtitkár bemutat a Nemzeti Táncszínház Habiszti című előadása előtt. Ezzel a nemrég megnyílt Eszterházy Könyvtárra, valamint Örkény István gondolataira hívja majd fel a figyelmet. Az Örkény-egypercesek közül pedig a holokausztól szóló, Az otthon című novellát olvassa majd fel, az előadás tematikájához kapcsolódva.