Így menekül a botránya után a kollégáit mocskoló Heti Hetes-sztár, Gálvölgyi János

A Magyar Televíziózás Legendái, könyvbemutató, sajtótájékoztató, könyv, bemutató, televízió, magyar
Gálvölgyi János
Vágólapra másolva!
Hosszú interjút adott Varga Zoltán vörösbáró színes bulvárhetilapjának, a Nők Lapjának Gálvölgyi János. Az egykori Heti Hetes-sztár nyilvánvalóan legutóbbi gyalázkodó botrányát akarta jóvá tenni. Nem sikerült.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, az RTL Klub internetes oldalán Alföldi Róbert csinált interjút Gálvölgyi Jánossal. Erről az Origón részletesen beszámoltunk.

A lényeg: Gálvölgyi arról beszélt, hogy az Egy, kettő, három című Molnár Ferenc-vígjátékban egyik partnere a színpadon egy mondattal többet mondott, mint kellene, ezért Gálvölgyi tehetségtelen szarnak nevezte, és még a színpadi jelenetben is - állítólag - megalázta. Az állítólagot mindenképpen hozzá kell tenni, mert nem nehéz feltételezni, hogy a Heti Hetes-sztár egyszerűen hazudott. Az más kérdés, hogy miért érzi úgy Gálvölgyi, hogy azzal kellene felvágnia, hogy megalázott egy másik színészt.

Azért tételeztük fel, hogy lódított, mert később már arról értekezett Alföldinek, hogy egyszer egy jelenetben nem jött be a kollégája a Madách Színházban. És ezután Gálvölgyi behívatta az öltözőjébe. Behívatta, Gálvölgyi. Mégis, kivel, kérdeztük, és mégis, kicsoda Gálvölgyi, hogy bárkit is behivasson? Nehéz elképzelni, hogy a főleg musicaleket játszó, így meglehetős pontos üzemszerűséggel működő Madách Színházban elképzelhető lenne ilyen fegyelmezetlenség.

Színészek körében azonban némi megrökönyödést váltott ki Gálvölgyi története, és az ebben az esetben szinte mindegy, hogy (részben) megtörtént-e vagy csak a pályáról kiszoruló komikus hazudozott.

Gálvölgyi most úgy próbálta magát szimpatikusabbá tenni, hogy nagy, ma már nem élő színészekről kezdett (egyébként jogos) rajongással beszélni, velük való létező vagy nem létező kapcsolatát megénekelni, és lényegében magát hozzájuk hasonlítani.

Gálvölgyi János Fotó: Polyák Attila - Origo

Márkus László szerinte az ő keze között halt meg (közismert: Márkus László az utolsó szereplése, az 1985-ös szilveszteri műsor főpróbája után halt meg, egy másik nagy színésszel, barátjával, Körmendi Jánossal volt egy szívszorító száma, és Körmendivel volt közös öltözője a stúdióban. Ettől még persze ott lehetett a két nagy színész közelében Gálvölgyi). De beszél Darvas Ivánról is a komikus. Mégis, mi köze lehet a Heti Hetes-sztárnak a nemzet színészéhez?

Feltételezhetjük, hogy két év múlva már megfordítva fog anekdotázni, nem arról fog beszélni, hogy ő mit kapott a zseniktől, hanem talán majd arról fog értekezni, hogy tőle (Gálvölgyitől) mit tanult Latinovits Zoltán.

Gálvölgyi, aki Gyurcsány Ferenctől - az enyhén szólva kacskaringós múltú sportriporter, tehát nem is művész, Vitray Tamás mellett - a legfelháborítóbb Kossuth-díjat kapta, sikeres komikus volt. De hogy a szó művészi értelmében színész lenne, esetleg olyan művész, aki Darvas Ivántól tanult volna valamit... Hát, erre nehéz bármit is mondani.