Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Washingtonban is bemutatták a Hadik című filmet

Bordán Lili a Hadik című film forgatásán, Erzsébet királynő szerepében
Vágólapra másolva!
Mindenhol teltház előtt vetítik a magyar történelmi kalandfilmet, amit legutóbb az amerikai fővárosban található Kossuth Házban láthattak az érdeklődők pénteken, miután New Yorkban már levetítették a magyar közösségnek. A film bemutatókörútja itt nem ér véget. A tervek szerint az Egyesült Államok többi magyar közösségében is láthatják, és filmfesztiválokon is bemutatják még az idén.
Vágólapra másolva!

A magyarországi mozikban márciusban bemutatott alkotást az Egyesült Államokban már több magyar közösség láthatta. A héten a Florida állambeli Sarasotában, azelőtt pedig a Magyar Film Napja alkalmából

a New York-i magyar kulturális központban, a Liszt Intézetben is teltház előtt vetítették.

Az amerikai fővárosban tartott kulturális eseményen részt vett a film egyik Amerikában élő szereplője, Bordán Lili, aki a vetítés után tartott közönségtalálkozón elmondta, fontosnak tartja, hogy olyan alkotások készüljenek, mint a Hadik,

mert a magyar történelem azon személyiségeit, részleteit mutatják be, amelyeket az emberek többsége nem ismer.

Végh Sándor, a Washingtonban működő Kossuth Alapítvány elnöke a péntek esti bemutatón kiemelte, először tudnak olyan magyar filmet vetíteni az amerikai fővárosban, amely még most is a magyarországi mozik műsorán szerepel, és először szerveztek közös programot a New Yorkban működő magyar kulturális központtal.

Bordán Lili a Hadik című film forgatásán, Erzsébet királynő szerepében Fotó: Takács Gergely

A Nemzeti Filmintézet és a Liszt Intézet New York együttműködésében a Hadik filmet a tervek szerint az Egyesült Államok többi magyar közösségében is láthatják, és filmfesztiválokon is bemutatják még az idén. Vetítik Los Angelesben, valamint Kanadában és Torontóban is Palotai Csenge, a Liszt Intézet New York igazgatójának tájékoztatása szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez