Berettyán Nándor: Ez a film összekötött minket – videó

Vágólapra másolva!
A Petőfi-filmben Berettyán Nándor alakítja a híres költőt. A Magyar Nemzet exkluzív interjújában annak járt utána, milyen volt a forgatás, illetve valóban elhangzott-e a Nemzeti dal a múzeum lépcsőjén.
Vágólapra másolva!

Berettyán Nándor Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Most vagy soha! című film főszereplője visszaemlékezett a forgatás időszakára. A két éve megkezdett munka során különleges, 19. századot idéző díszletet használtak. Elmondása szerint minden járókelő azt próbálta kitalálni, ki alakítja Petőfit.

Most vagy soha!, film, magyar történelmi kalandfilm, Berettyán Nándor, BerettyánNándor
Petőfi Sándor szerepében Berettyán Nándor
Fotó: Most vagy soha! / Most vagy soha!

A filmben megelevenedik Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelme is – áll a Magyar Nemzet cikkében.

Abszolút kijön Petőfinek és Szendrey Júliának az a nagyon bensőséges és nagyon mély szerelmi viszonya, amiben éltek. Ezért is tartom fontosnak ezt a fikciós szálat, és tulajdonképpen én igazabbnak tartom, mint hogyha csak a valóságot csináltuk volna meg, vagy csak a történelmi hűségű eseményeket, mert igaz, hogy azon a napon Júlia kevéssé volt tevékeny, de azért ahhoz, hogy Petőfi és általa ez az ország, ez a nép eljutott ehhez a naphoz, nagyon kellett Júlia

– árulta el Berettyán Nándor.

A filmkészítés összekovácsolta a színészeket, az alkotókat. – Ezek között a fiúk között is ott, március 15-én valószínűleg valamilyen egészen felszabadult hangulat lehetett, ami egy életre összekötötte őket. Szerintem minket is összeköt ez a film egy életre – mondta a színész a vele készült, alábbi interjúban.