Egy legendás szupersztár is fellép idén a Sziget Fesztiválon

Vágólapra másolva!
A Sziget Fesztiválon augusztus 7-én Kylie Minogue Grammy-díjas ausztrál énekesnő is fellép – jelentették be a szervezők.
Vágólapra másolva!

A fesztivál első napján, augusztus 7-én a Sziget Nagyszínpadára érkezik a BRIT Awardson idén „Global Icon” különdíjjal elismert, illetve tavaly év végi, legújabb lemezének egyik daláért Grammy-díjjal is jutalmazott popsztár, Kylie Minogue.  

„Az már korábbról ismert, hogy olyan nagy nemzetközi sztárokat láthatunk idén a Nagyszínpad headliner sávjában, mint Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix és Fred again. Ha pedig azt nézzük, hogy a korábbi sávokban fellép – mások mellett – Skrillex, Stormzy, Fisher, Raye, Janelle Monáe vagy akár Tom Odell vagy Louis Tomlinson, láthatjuk, hogy rendkívül sokszínű és erős programja lesz az idei Nagyszínpadnak - mondta el Csiszár Virág a Sziget booking managere.

Nagy örömmel jelentem be, hogy ehhez a sorhoz csatlakozott - a nyitónap főfellépőjeként - az ausztrál szupersztár, Kylie Minogue 

- mondta Virág.

A többszörös platinalemezes Kylie Minogue karrierjének újabb fénykora vette kezdetét 2023 nyarán a “Padam Padam” című slágerének köszönhetően. A Grammyt is elnyert dal Kylie legfrissebb, ’Tension’ című albumán hallható, mely a kritika szerint „telis-tele van csillogó, ellenállhatatlan, könnyen fogyasztható dalokkal, amelyeknek egyetlen célja, hogy a hallgatót szerelemre és táncra bírja, ha nem is mindig ebben a sorrendben”. 

A világhírű popsztárnak a zenei világra gyakorolt jelentős hatását egy komoly elismeréssel is díjazták: Kylie Minogue kapta idén a BRIT Music Awards “Global Icon” különdíját, melyet az “igazán kivételes művészeknek” - legutóbb 2021-ben Taylor Swift kapta - ítélik oda. A Globális Ikon-díjat Dua Lipa adta át Minogue-nak, aki "a pop örökös királynőjeként" említette őt.

"Nagyon jól alakulnak az elővételes jegyeladásaink, és örömteli, hogy ebben a magyar vásárlók állnak az élen. Az idei, immár 30. Sziget szlogenje új - Free to Be... -, de az általunk képviselt értékek, az elfogadás, a szeretet, az egymásra odafigyelés, a tolerancia változatlanok

 - mondta Kádár Tamás főszervező.

Újdonság lesz, hogy a nagyszínpad előtti térről eltűnik a magas torony, tovább erősítik a környezeti fenntarthatóságot, a Sziget szolgáltatásai már a welcome zone-ban elérhetők lesznek, az ételárak csökkennek, a ki- és bejutást digitális információs táblák segítik, a H-hídtól éjszakai buszjáratok indulnak.