Magyar zenészek tartanak gigakoncertet a gyermekéhezés ellen

2015.09.24. 16:56

30Y, Anna & the Barbies, Quimby, Bródy János és még közel száz előadó vállalta, hogy ingyenes fellépésével támogatja a Nemzeti Minimumot, azaz segít felhívni a figyelmet a hazánkat sújtó gyermekéhezés súlyosságára.

A gyermekéhezés felszámolásáértForrás: Origo

Közel száz előadó fogott össze, hogy szeptember 26-án hatalmas koncertet adjon a Sportarénában a Magyarországon élő éhező gyerekek megsegítésére, és felhívja a figyelmet az ügy fontosságára.

A koncertre jelképes összegért, mindössze 1000 forintért lehet jegyet vásárolni, amit az éhező gyerekek támogatására fordítanak.

Legalább negyvenezer éhező gyerek él MagyarországonForrás: Nemzeti Minimum

Legalább negyvenezer gyermek él hazánkban, akinek naponta nem jut elég étel, és sokkal többen vannak azok, akik kisebb vagy nagyobb gyakorisággal találkoznak az éhezés kínjával, fájdalmával és szégyenével.

A védtelen, nélkülöző és nyomorban felnövő gyerekek olyan maradandó testi, lelki és szellemi sérülésekkel indulnak a jövőbe, amelyek

Magyarország jövőjét is hosszú távon meghatározzák.

A Nemzeti Minimum Program egy civil kezdeményezés, melynek célja, hogy a magyar országgyűlés törvényben biztosítsa, hogy megszűnjön Magyarországon a gyermekéhezés. 

A program minden résztvevője ingyen dolgozik, így

a bevételt teljes mértékben a Gyermekétkeztetési Krízis Alap létrehozására fordítják.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK