Vágólapra másolva!
Ő volt a Nobel-díjas John Steinbeck legidősebb fia. Amellett, hogy ő is író volt, ő gondozta apja életművét is. Több regényéből ő írt forgatókönyvet a filmes feldolgozásokhoz. Thomas Steinbeck 72 évesen, tüdőbetegségben halt meg.
Vágólapra másolva!

Santa Barbara-i otthonában halt meg csütörtökön. Halála előtt memoárjain dolgozott. Írói munkássága mellett egész életében nagy gonddal kezelte apja életművét, számos regényéből ő írt forgatókönyvet a filmes feldolgozásohoz, és

ő védte apja műveinek szerzői jogait is.

Mikor a család elmondta, hogy meghalt, felesége, Gail azt mondta,

Thomas Steinbeck dokumentumfilmesként és forgatókönyvíróként kezdte pályáját, és csak viszonylag későn, 58 évesen publikálta első könyvét 2002-ben. A Down to a Soundless Sea című novellagyűjteményt a kritikusok jól fogadták. 2010-ben jelent meg második gyűjteményes kötete, az In the Shadow of the Cypress, egy évvel később pedig az Ezüst lótusz.

A Késik a szüret, az Egerek és emberek, az Érik a gyümölcs és az Édentől keletre című műveivel világhírűvé vált, 1962-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett apja nyomdokain haladva Thomas Steinbeck írásainak színhelyéül gyakran választotta a kaliforniai tengerpartot. A Down to a Soundless Sea például a vidék első telepeseinek történeteit dolgozza fel.

Az apjához kísértetiesen hasonlító Thomas Steinbeck 2004-ben majdnem

egy évtizedes harcot indított a nyomtatásban megjelent könyvek szerzői jogainak védelméért.

2009-ben Arlo Guthrie folkénekessel a Google ellen indított jogsértési pert, ami végül peren kívüli megegyezéssel zárult.