Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Négy tantra-szex tipp kezdőknek

Vágólapra másolva!
Sokan szeretnék megtanulni a tantra-szex rejtelmeit, amelynek lényege, hogy az együttlét során felszabaduló energiákat visszatartjuk és magunkra illetve kedvesünkre fordítjuk azt. Más szavakkal mondja: nem az orgazmus elérése a fő cél.
Vágólapra másolva!

Misztikusan hangzik, és sokak számára alighanem bizarr pozíció - "Ülő Lótusz" vagy "Ugró Pók" - valamint 36 órán át tartó szeretkezések képe ugrik be róla. Nem kell azonban ennyire túlbonyolítani a dolgot, a tantra-szex lényegét két gondolattal is megfoghatjuk: ne törekedjünk mindenáron az orgazmusra és kerüljünk minél közelebb partnerünkhöz. Íme négy tipp, amivel tantra-szerűvé tehetjük legközelebbi együttlétünket kedvesünkkel.


Teremtsünk intim környezetet


Ahhoz, hogy kellően egymásra tudj hangolódni pároddal, nyugodt, bensőséges környezetre van szükség. Távolíts el a szobából minden olyan tárgyat, ami elvonhatja a figyelmet, majd díszítsd ki a helyiséget virágokkal, gyertyákkal. Az illatoknak kiemelt szerepe van, próbálj természetes aromákat használni, például jázmint vagy rózsaolajat. Győződj meg róla, hogy a szeretkezés helyszíne kellően kényelmes legyen, szólhat valami halk háttérzene, amit mindketten szerettek.


Szippantsd be párod


A nő üljön a férfi ölébe úgy, hogy annak háta mögé teszi a lábát (ezt hívják yab-yum pozíciónak). Koncentráljatok arra, hogy együtt lélegezzetek a következőképpen. Ahogy párod kilégzést végez, te próbálj meg belégzést végezni és fordítva. Minden jógagyakorlat alapja a légzés kontroll alatt tartása, mindennek a tantra-szexben is nagy szerepe van.


Tartsd nyitva a szemed


Egy-egy izgalmas pillanatban szinte önkéntelenül is lehunyjuk szemünket az aktus során. Nem is olyan könnyű végig nyitott szemmel szeretkezni - pedig ez is a tantra egyik alapeleme. Lássuk meg partnerünk minden rezdülését, merjük magunkat teljesen kitárni - ez olyan közelséget ad, ami fokozza az élményt.


Lassan haladjunk előre


Talán ez a része a férfiaknak nehezebb, de mindazt, amit eddig gyorsan lezavartunk (beleértve az előjátékot is) nyújtsunk el. Minél hosszabb ideig tart a simogatás-ölelkezés, annál több szexuális energia halmozódik fel, ami a nőknek extra izgalmat okoz. A férfiakat az hozza lázba, hogy kontroll alatt tudják tartani saját gerjedelmüket. Olyannak képzeljük el az együttlétet, mint egy meditációt - csak itt éppen ketten meditálunk egy közös cél érdekében.


Kövesd az ország nagy szextesztjét a Facebookon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről