[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
túramotorváltóHonda

Automata túramotor a Hondától

2005.10.24., 12:12|Utolsó módosítás:2005. 10. 24., 12:12|

A hétvégén megnyitott Tokiói Motorshow-n mutatkozott be a Honda DN-01 nevű koncepciómotorja, melynek érdekessége, hogy váltója teljesen automata.

A jelek szerint a Honda egy sereg olyan szeretne bevinni a motorok világába, ami korábban csak az autóknál volt megszokott: a nemrég leleplezett légzsákos Gold Wing túramotor után most egy automata váltóval szerelt koncepciót mutattak be az október 22-én kezdődött Tokiói Motorshow-n.

Fórum:Ducati vagy japán motorok???

A DN-01 fantázianevű túramotor egy 680 köbcentis V2-es blokkot kapott, amelynek erejét egy - a robogóknál megszokott - automata váltó osztja el. A váltó használható félautomata módban is, ekkor - akárcsak az autóknál - egy-egy gomb segítségével lehet váltogatni a fokozatok között. Az automata üzemmód további érdekessége, hogy kétféle beállítás - egy sport és egy normál - közül lehet választani. A Honda egyelőre csak koncepcióként mutatta be a járgányt, azonban a premier kapcsán nem győzték hangsúlyozni, hogy a jövőben alkalmazni fogják az automata váltót néhány túramotorjukon.

A Yamaha egyébként nem várt az automata váltó gyakorlati alkalmazásával, az egyik legnépszerűbb túramodelljük, a Párizsban bemutatott új FJR 1300-as már rendelhető automata váltóval.

[origo]

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Forradalom a felsőházban - Rolls-Royce Silver Shadow I. teszt 1965-ben több szempontból új időszámítás kezdődött a Rolls-Royce-nál: friss, modern karosszériával és számos technikai újdonsággal megérkezett a Silver Shadow (a ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »