[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Valentino RossimotorsportMotoGPlábnyeregFormula?1 Brit Nagydíj

MotoGP: Rossi egy hónapot akar, egy hetet kap

2006.06.28., 13:48|Utolsó módosítás:2006. 06. 28., 13:48|

Valentino Rossi törött karral és lábbal teljesítette szombaton az asseni futamot, ahol a 8. helyet tudta megszerezni. Az olasz klasszisnak péntek reggelig van ideje a regenerálódásra, akkor ugyanis ismét nyeregbe kell pattannia a Brit Nagydíj első edzésén.

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

A hétszeres világbajnok motoros még a Holland Nagydíj egyik edzésén esett el és sérült meg, ám ennek ellenére teljesítette a futamot és a 8. helyet szerezte meg. Rossi szombat este hagyta el Assent fizioterapeutája, Marco Montanari társaságában, aki az egyhetes pihenő alatt végig mellette marad, hogy a címvédő a lehető legjobb állapotban vágjon neki a péntek délelőtt kezdődő edzéseknek. Az olasz klasszis - minden kategóriát együttvéve - összesen hét alkalommal diadalmaskodott az angliai Donington Parkban, amely az egyik kedvenc pályája. Rossi sérülése egyébként a lehető legrosszabbkor jött, ugyanis 46 ponttal van lemaradva az amerikai Nicky Hayden mögött, így fontos futamgyőzelmekre lenne szüksége, hogy behozza a lemaradást, ám a sérülése miatt még a dobogó elérése is bizonytalan.

"Rengeteget kell dolgoznunk a csuklóm helyzetének javításán, elsősorban meg kell próbálnunk csökkenteni a duzzanatot és meggyógyítani a csontot, amennyire csak lehet" - magyarázta Rossi. "Jobb lenne, ha most egy hónap lenne a felépüléshez, de versenyzők vagyunk és sajnos ez azzal is jár, hogy nincs idő a pihenésre, gyógyulásra, ám ettől függetlenül remélem, hogy jól megyek majd Doningtonban. Ez a pálya olyan nekem, mintha a második hazai versenyem lenne, így remélem, hogy a rajongók megadják majd nekem a szokásos támogatásukat, mert minden segítségre szükségem lesz. Nem mellesleg ez az egyik kedvenc pályám, egy csomó jó emlékem van róla - különösen az első győzelmem az 500-as kategóriában 2001-ben és az utóbbi két év győzelmei a Yamahával. Nagy kihívás lesz számomra ismét a dobogó legfelső fokára állni vasárnap, de ha a kezem így fejlődik egész héten, úgy gondolom, megpróbálhatjuk!" - állította Rossi.

"Remélhetőleg ez a hét Donington előtt elég lesz Valentinónak, hogy megfelelően felépüljön, és szinte tökéletes állapotban láthatjuk, amikor belép a garázsba a péntek reggeli edzésen." - tette hozzá a csapat igazgatója, Davide Brivio. "Assen sok szempontból nagy csalódás volt számunkra, de ha Valentino jobb állapotban és Colin jó formában lesz, van esélyünk, hogy a jó irányba tereljük a dolgokat egy olyan pályán, amelyet mindkét versenyzőnk kedvel, és egy olyan országban, ahol mindketten nagyon népszerűek."

Forrás: motogphirek.hu

Címlapsztori»

Forrás: Ford Itt az első autó, aminek fürdőkád van a csomagtartójában Fürge kupé helyett szabadidő-autó lett az új Ford Puma, egy igazán különleges megoldással, ráadásul benne debütálnak az új lágy hibrid motorok is.
    Forrás: C by Maksim Toome/Maksim Toome Motiválja sofőrjeit! A logisztikai és egyéb sofőröket foglalkoztató cégeknek egyre kevesebb eszköz van a kezükben, mellyel megtarthatnák, motiválhatnák alkalmazottjaikat. Az iData által ...
    Forrás: Origo Csörtetett, Mylord? - Mercedes-Benz G 500 teszt Kereken 40 éve gyártják a kockaformájú Mercedes terepjárót, amelyet békefenntartók, maffiózók, világutazók, hírességek egyaránt istenítenek, és puritán célszerszámból ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »