Több fronton is támadnak az oroszok, egyre rosszabb helyzetben az ukránok

Események

Ukrainian soldiers deployed at their artillery positions in Velyka Novosilka artillery,Donetsk,frontline,M109,Russia,sytem,Ukraine,Velyka Nov Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna
DONETSK OBLAST, UKRAINE - AUGUST 4: Ukrainian soldier and driver of M109 artillery, south of Donetsk oblast, direction Velyka Novosilka, 4 August 2023 Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 544. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés
06:20
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:21
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Dánia tizenkilenc F-16-os harci gépet ad Ukrajnának

Dánia úgy döntött, hogy 19 darab F-16-os vadászgépet szállít Ukrajnába - jelentette be Mette Frederiksen dán miniszterelnök vasárnap, a dániai látogatáson tartózkodó Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tartott közös sajtótájékoztatón.

"Ön és honfitársai megmutatták nekünk, mi az igazi bátorság. Ezért mindenben támogatással tartozunk önöknek. A háború kezdete óta Dánia az Önök oldalán áll, mert az ukránok szabadsága a mi szabadságunk is. Azt is tudjuk, hogy többre van szükségük, ezért ma bejelentjük, hogy 19 darab F-16-ost biztosítunk Ukrajnának" - fogalmazott a dán kormányfő. (MTI)

06:28
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Váltást akarnak az orosz keményvonalasok

Az orosz biztonsági apparátus keményvonalas tagjai azt akarják, hogy távozzon Sojgu védelmi miniszter és Geraszimov vezérkari főnök, emellett kezdődjön új mozgósítási hullám - jelentette a Bloomberg.

07:05
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

61 vadászgéphez juthat Ukrajna

Hollandia és Dánia legfeljebb 61 F-16-os vadászgépet adományoz Ukrajnának.  A dán miniszterelnök szerint az ország szakaszosan 19 repülőgépet biztosít majd, amikor befejeződik a pilótaképzés, miközben a holland partner 42 repülőgépet ígér - írta a The Guardian.

08:06
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7292 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 12486 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 158 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - írták.

09:19
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Szigorítás a melitopoli ellenőrzőpontokon

Oroszország megszigorította az ellenőrzést a Melitopol környéki ellenőrzőpontok felett - közölte Ivan Fedorov polgármester augusztus 20-án a Telegramon.

10:02
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna Bahmutnál támad

A Donyecki Népköztársaság (DNR) megbízott vezetőjének tanácsadója, Jan Gagin szerint az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) megpróbálták megtámadni az orosz állásokat Bahmut közelében. Szavait a TASZSZ közölte.

Az ukrán erők megpróbálták megtámadni az orosz állásokat Kleshcheevka, Kurdyumovka és Andreevka közelében. "A szárnyak támadási kísérlete nem hozott eredményt, tüzérségünk elfojtotta az ellenség tevékenységét, jelentős veszteségeket szenvedtek ezen a frontszakaszon" - jegyezte meg Gagin.

A hírszerzés szerint az AFU több egységnyi páncélozott járművét, több lőállást és katonát semmisített meg. Gagin hozzátette, hogy a front ezen szakaszán intenzívek a harcok, és a helyzet továbbra is feszült.

10:31
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Drón Moszkva felett

Meghiúsult egy ukrán drón által végrehajtott támadási kísérlet a Moszkvai terület Ruza kerületében. Erről az orosz védelmi minisztérium számolt be.

A védelmi minisztérium szerint az UAV elektronikáját elektronikai hadviselési rendszerekkel hatástalanították. A támadási kísérletre moszkvai idő szerint 6 óra 50 perc körül került sor.

A védelmi minisztérium pontosította, hogy a drón Pokrovszkoje település közelében zuhant le, miután hatástalanították.

11:08
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán lőszereket semmisített meg Oroszország

Orosz rakéták mértek csapást az Avdejevka irányában lévő Mezhevaya kirakodóállomásra, megsemmisítve ezzel három, az ukrán hadsereg lőszerét tartalmazó vagont. Számolt be Vadim Asztafjev, a "Dél" csoport sajtóközpontjának vezetője - írja a RIA Novosztyi.

Hozzátette, hogy az ellenség tíz utánpótlásra szánt járművet is elvesztett és jelentősek katonai veszteségek is. Ezen kívül, mint Asztafjev azt is elmondta, hogy Tornado-S többszörös rakétavetők csapást mértek az ukrán hadsereg tűzerejének és személyi állományának koncentrációs helyeire Novodmitrovka település közelében.

11:50
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz erők megsemmisítették az amerikai Bradley-ket

Az Orosz Fegyveres Erők katonái beszámoltak a Zaporizzsja irányában felgyújtott amerikai Bradley-ről. Szavaikról a RIA Novosztyi számolt be.

A századparancsnok szerint a Bradley-nek sikerült elérnie az orosz lövészárkokat, azonban ott a katonák megsemmisítették azokat. "Az ATGM-ek, mondhatni, 90 százalékban elégették a felszerelést - tette hozzá a Monakh hívójelű harcos.

Korábban Volodimir Rogov, az "Együtt vagyunk Oroszországgal" mozgalom elnöke azt mondta, hogy az orosz hadsereg szinte "bedarálja" az Ukrán Fegyveres Erőket (AFU) a Zaporizzsjai területen. Rogov szerint az orosz erők továbbra is tartják állásaikat Rabotinóban. Emellett tüzérségi csapásokat és frontvonalbeli légicsapásokat, köztük FAB-500-as bombákat mérnek az ukrán állások ellen.

12:36
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország vadászgépei megsemmisítik az F-16-osokat

"Az F-16-os egy negyedik generációs könnyű vadászgép. A leginkább tömegtermelésre szánt vadászgép a világon. Nem rossz gép, manőverező- bombaterhelésre képes - mondta Vaszilij Dandykin katonai szakértő.

"Még a nyugati szakértők is elismerik, hogy az Orosz Fegyveres Erők rendelkeznek olyan repülőgépekkel, amelyek meglehetősen sikeresen képesek felvenni a harcot az F-16-osokkal. Ezek elsősorban a Szu-35-ös - egy 4++ generációs nehéz vadászgép, a MiG-31-es - egy nagy hatótávolságú elfogó vadászgép, és természetesen a légvédelmi eszközeink, különösen az Sz-400-asok" - tette hozzá.

13:01
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Vnukovoban korlátozták a repülőgép forgalmat

A moszkvai Vnukovo repülőtéren ideiglenesen korlátozták a repülőgépek fogadását és indítását, és néhány járatot átirányítottak - közölte a repülőtér sajtószolgálata augusztus 21-én reggel.

Korábban hétfőn reggel az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy meghiúsult a kijevi rezsim dróntámadásra tett kísérlete. A drón elvesztette az irányítást és lezuhant a Moszkvai terület Odintsovo körzetében lévő Pokrovszkoje falu közelében.

13:31
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ismét dróntámadás érte Moszkvát

Ma reggel néhány óra leforgása alatt egy harmadik drón is elérte Oroszország területét. A drónt a kalugai kormányzó jelentése szerint a Kirovszkij kerület felett lőtték le.

"Sérülések vagy infrastrukturális károk nem történtek" – mondta el a kormányzó.

Korábban, szintén ma reggel két drónt lőttek le Moszkva felett, amely miatt a Vnukovoi repülőtér számos járatot átirányított. Az egyik lezuhanó drón törmeléke egy háznak csapódott, két ember megsérült.

14:00
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Problémák az ukrán lőszereknél

Körülbelül minden ötödik lövedék, amelyet az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) tüzérsége lőtt ki Rabotino közelében lévő orosz állásokra, nem robbant fel. Közölte a RIA Novosztyval a 71. gárdista motorizált lövészezred egyik Monakh hívójelű harcosa.

A harcos pontosított, hogy a Nyugat által átadott kazettás lőszerekkel is regisztráltak meghibásodási eseteket. "Vagyis a lövedék felrobbant, de semmi haszna. Csak felrobban a levegőben (a kazettás albomba detonációja nélkül)" - magyarázta a katona.

Felvetette, hogy ennek oka lehet a lövedékek hosszú gyártási ideje vagy megfelelő tárolási feltételek hiánya.

14:28
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna csalódott a kevés nyugati felszerelés miatt

Az ukrán vezetés csalódott a nyugati partnerekben a kevés felszerelés és fegyver miatt - írja a The Economist.

A kiadvány Szerhij Lescsenkóra, az ukrán elnöki hivatal képviselőjére hivatkozva azt állítja, hogy az ország hatóságai különösen csalódottak a Nyugat által ígért elégtelen felszerelésszállítások miatt. 

Az ukrán hadseregnek nincsenek meg az eszközei ahhoz, hogy "végrehajtsa azokat a frontális támadásokat, amelyekért a Nyugat könyörög". Megjegyezte, hogy Kijev csak 60 Leopard harckocsit kapott az ígért több százból. Az AFU hiényt szenved az aknamentesítő járművekből is.

15:05
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna Zaporizzsjanál összpontosítja erőit

Ukrajna nap mint nap erőket vezényel a front zaporizzsjai szakaszára, és gyalogsági csoportokat küld a harcba. Mondta el a 71.  lövészezred egyik harcosa a RIA Novosztyinak.

A Monakh hívójelű katona hozzátette: "hallottuk, hogy még az előrenyomulást is megtagadják. Az első offenzívában a gyalogság nem volt hajlandó páncélos csoportokkal kivonulni, mert az csak húsdaráló volt" - mondta a katona.

Ugyanakkor Monakh megjegyezte, hogy az AFU-nak még mindig van támadási potenciálja. Elmondása szerint az ukrán hadvezetés most a frontvonalra vezényli a mozgósított csapatokat, miközben a fő tartalékokat kímélik.

15:36
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

USA szerint Ukrajna számára öngyilkos csapdát jelentenek az F16-sok

Az F-16-os vadászgépek nem felelnek meg a modern szabványoknak, és veszélyt jelentenek az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) pilótáira. Erről az X közösségi hálózaton írt egy volt amerikai hírszerző tiszt, Scott Ritter.

"Ezek régi vitorlázógépek. Az 1990-es évek végén modernizáción estek át, ami lehetővé tette számukra, hogy további ötezer órát legyenek képesek repülni. Az átadásra tervezett gépek közül csak 24 maradt repülőképes, és az amerikai és NATO-szabványok szerint nem mindegyikük minősül biztonságosnak. Egy öngyilkos csapda" - magyarázta.

Augusztus 20-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy Hollandia úgy döntött, hogy 42 F-16-os gépet szállít Kijevnek, miután az ukrán pilótákat kiképezték. Kijelentette, hogy "ez csak a kezdet". Ugyanezen a napon vált ismertté Dánia azon szándéka, hogy 19 F-16-os repülőgépet ad át Ukrajnának.

16:02
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna nem tudta visszaszerezni területeit Krasznolimanszknál

Az orosz Központ csoport legyőzte az ellenséges támadócsoportokat, amelyek az Orosz Fegyveres Erők állásait próbálták megtámadni Krasznolimanszk irányában - közölte Alekszandr Szavcsuk, a Központ csoport sajtóközpontjának vezetője a TASZSZ-szel.

"Torszkoje és a Szerebrjanszki területén az ellenség öt kísérletet tett az elvesztett állások visszaszerzésére. A Központ csoport előretolt egységei tüzérségi tűzzel vereséget mértek az AFU 63. és 42. gépesített dandárjának rohamcsoportjaira" - mondta Szavcsuk.

A sajtóközpont vezetője szerint ennek következtében az ellenség veszteségei több mint 30 harcost tettek ki. Egy harckocsi, egy gyalogsági harcjármű és két jármű is megsemmisült.

16:32
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Már a negyedik dróntámadás ért ma egy orosz falut

Egy ukrán drón repeszgránátot dobott egy belgorodi falura - állította az orosz régió kormányzója.

A Novosztrojka-Vtoraja elleni támadás, amennyiben Kijevhez köthető, a negyedik ilyen csapás lenne ma reggel orosz területen.

A korábbi támadások között szerepel két Moszkvát megközelítő, majd lelőtt drón, illetve egy Kalugában végrehajtott támadás.

17:00
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Kilenc ukrán megyét támadott Oroszország

Az Ukrajna elleni orosz támadásokban az elmúlt 24 órában három civil halt meg és 24 ember megsebesült - közölték hétfőn a regionális hatóságok.

Oroszország kilenc ukrán megyét vett célba: Dnyipropetrovszk, Szumi, Luhanszk, Mikolajiv, Csernyihiv, Harkov, Donyeck, Herszon és Zaporizzsja, az utóbbi négy régióban jelentős veszteségekről számoltak be – írja a Kyiv Independent.

Ezeket a számokat függetlenül nem ellenőrizték.

17:28
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna sikereket ért el Zaporizzsjában

Hanna Maliar, Ukrajna védelmi miniszterhelyettese azt mondta, hogy az ukrán csapatok „sikert" értek el Robotyne falutól délkeletre és Mala Tokmacskától délre, Zaporizzsja délkeleti régiójában. Egyéb részleteket nem közölt.

Az orosz csapatok sikertelenül próbálták visszavenni az elvesztett pozíciókat Robotyne-tól keletre – írja a Reuters.

17:51
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Moszkvában tárgyal az iráni szárazföldi erők parancsnoka

Megbeszélést folytatott orosz hivatali partnerével Moszkvában Kijumarsz Heidari, az iráni szárazföldi erők parancsnoka - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A iráni tábornok a tárca szerint Oleg Szaljukovval, az orosz szárazföldi erők főparancsnokával a kétoldalú katonai együttműködés erősítéséről állapodott meg, amelynek célja "a két ország fegyveres erői harckészültségének javítását célzó projektek megvalósítása".

- mondta Szaljukov. A moszkvai tájékoztatás kitért rá, hogy az iráni delegáció felkeresi az orosz szárazföldi erők katonai oktatási intézményeit és a védelmi ipari komplexum vállalatait. A küldöttség vasárnap ellátogatott az Armija-2023 haditechnikai fórumra, ahol megismerkedett az orosz szárazföldi erők új fegyvereivel és felszereléseivel.

Ukrán katona egy páncéltörő rakétát tart egy lőállásban a Donyecki területen fekvő Avdijivka környékén 2023. augusztus 18-án. Forrás: MTI/AP/Libkos
18:07
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Svédország nem szállít repülőgépeket Ukrajnának

Hollandia és Dánia kötelezettségvállalása ellenére Svédország nem küld vadászrepülőgépeket Ukrajnába - jelentette ki a svéd miniszterelnök.

Mindent megteszünk, hogy repülőgépekkel is támogassuk őket. De jelenleg nincsenek új kötelezettségvállalások arra vonatkozóan, hogy svéd repülőgépeket juttatunk Ukrajnának".

18:10
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz védelmi tárca 14 támadás visszaveréséről számolt be

Kupjanszk környékén elért orosz előrenyomulásról és 14 ukrán támadás visszaveréséről számolt be Igor Konasenov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve.

A tábornok a fronton elszenvedett ukrán veszteséget csaknem hétszáz főben nevezte meg, akik közül, mint mondta, mintegy 225 katona a Donyeck környéki harcokban esett el vagy sebesült meg.

A megsemmisített ukrán katonai objektumok és haditechnikai eszközök között nevezett meg egyebek között két lőszerraktárt és egy Szu-25-ös harci repülőgépet.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint hétfő reggel két dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a moszkvai régióban. Az egyiket rádióelektronikai harceszközökkel kényszerítették földre az Ogyincovói járásban, Pokrovszkoje község közelében, egy másikat pedig az Isztrai járásban lőtték le. A második incidens következtében két civil megsérült a lezuhanó szilánkoktól.

A támadások miatt átmenetileg mind a négy moszkvai repülőtér forgalmát korlátozták. 45 utasszállító járatot és két teherszállító gépet más légikikötőkbe, köztük Nyizsnyij Novgorodba, Szentpétervárra és Kazanyba irányítottak át.

Az orosz légvédelem Kaluga és Belgorod megyében is lőtt le egy-egy ukrán drónt, a háborús övezetben pedig további 36-ot. Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről jelentettek a helyi hatósák ukrán tüzérségi támadást.

18:18
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Taurus rakétákkal is támogatná Ukrajnát a Bundestag védelmi bizottságának elnöke

Németországnak Taurus típusú nagy hatótávolságú rakétákkal is támogatnia kell az orosz támadással szemben védekező Ukrajnát - sürgette egy hétfői interjúban a szövetségi parlament (Bundestag-) védelmi bizottságának elnöke.

Marie-Agnes Strack-Zimmermann a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak nyilatkozva kiemelte: "nagyon örömteli", hogy a dán és a holland kormány amerikai gyártmányú F-16-os vadászrepülőgépeket ad át Ukrajnának, azért is, mert ez a döntés "zöld jelzést", szabad utat ad a német kormánynak arra, hogy támogassa az orosz agresszióval szemben védekező ukrán erőket a 400-500 kilométer hatótávolságú Taurus rakétákkal.

Mint mondta, az F-16-osok is rendelkeznek nagy hatótávolságú fegyverekkel, de a dán és a holland kormány mégsem tart attól, hogy az ukrán partnerek Oroszország elleni támadásokra használják majd a gépeket, ez pedig "éppen elég ok" arra, hogy a berlini vezetés hozzájáruljon a német légierőnél kellő számban rendelkezésre álló Taurusok egy részének átadásához.

Kiemelte, hogy a Nagy-Britanniától Ukrajnának átadott Storm Shadow típusú rakétákhoz hasonló Taurusok révén meg lehet szakítani és fel lehet számolni orosz utánpótlási útvonalakat a front mögött, ukrán területen.

Ukrajnának nagy szüksége van ezekre a fegyverekre, "és Ukrajna megbízható partner"

- hangsúlyozta a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) politikusa.

Aláhúzta, hogy szakítani kell az eddigi német gyakorlattal, nem lehet minden egyes támogatási program előtt hónapokig tartó vitát folytatni, hanem be kell látni, hogy Oroszország Ukrajna elleni "brutális támadásának" csak akkor lehet véget vetni, ha Ukrajna rendelkezik a szükséges katonai eszközökkel.

18:45
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna területeket foglalt vissza a keleti fronton

A helyzet a kelet-ukrajnai Harkov régióban "nehéz", de az ukrán erők visszaverik az orosz támadásokat, és az elmúlt héten több négyzetkilométert is visszafoglaltak a keleti fronton – mondta hétfőn egy védelmi miniszter-helyettes.

Az ukrán hadsereg a múlt héten azt közölte, hogy Oroszország a Harkovi régióban található Kupjanszk városa felé támad – írja a Reuters.

Hanna Maliar az ukrán nemzeti televíziónak nyilatkozva elmondta:

Kupianszki irányban nehéz a helyzet. Az ellenség nem hagyja el a továbblépési terveket, az ellenség további erőket von fel."

19:13
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán bank új drónok vásárlását tervezi finanszírozni

Az Első Ukrán Nemzetközi Bank (FUIB) 33 nagy hatótávolságú drón vásárlásának finanszírozását tervezi. Olyan drónok megvásárlásáról van szó, amelyek akár 800 kilométerről is irányíthatók.

A drónokat, ha megvásárlásra kerülnek, átadják az ukrán biztonsági szolgálatnak (SBU).

Adományokból kíván pénzt gyűjteni a berendezéshez, amely a tervek szerint körülbelül 1,3 millió fontba kerül.

Ennek az összegnek körülbelül a felét a bank adományozta, és felszólította az ukrán állampolgárokat a további összeg összegyűjtésére.

19:43
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna Bahmuttól délre nyomul

Hanna Maliar elmondta, hogy az ukrán erők Bahmuttól délre nyomultak, és az elmúlt héten további három négyzetkilométert szabadítottak fel.

Ezeket a jelentéseket még nem ellenőrizték független módon.

Az ukrán katonaság csütörtökön közölte, hogy a délkeleti fronton előretört az újonnan felszabadult Urozsajnoje faluból.

20:22
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

A csehek új intézkedést jelentettek be

Speciális programot dolgoz ki a cseh kormány az országban élő ukrajnai menekültek önkéntes hazatérésének támogatására - közölte hétfőn a CTK hírügynökség. 

A dokumentum szerint a cseh kormány konkrét segítséget nyújtana a hazájukba visszatérni kívánó ukrajnai menekülteknek, s átvállalná a költségek egy részét. Az állam például állná a menetjegyek árát, illetve biztosítaná a menekültek személyes dolgainak a hazaszállítását. A tervezet rövidesen a kormány elé kerül, amely az elfogadás után a szükséges pénzügyi alapot is létrehozza.

A dokumentumból kitűnik, hogy a cseh kormány előzőleg egy évvel meghosszabbítaná az ukrajnai menekülteknek ideiglenes védelmet nyújtó intézkedéscsomagot, mégpedig 2024 márciusától 2025 március végéig.

20:59
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Csapást mértek az oroszok

Az orosz csapatok precíziós légicsapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) katonáinak egy csoportjára, akik a Dnyeper folyó deltájában lévő Perejaszlavszkij-szigeten rejtőzködtek. Az oroszok az ukránok szigeten végrehajtott akcióinak leleplezése előtt többféle felderítést végeztek. A kapott információkat továbbították az irányító központnak, majd az AFU meghatározott helyeit korrekciós bombákkal megtámadták.

21:49
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Veszélyes szövetségessel tárgyalnak az oroszok

A mai nap folyamán iráni küldöttség érkezett Moszkvába, hogy megvitassák a kétoldalú katonai együttműködést a szárazföldi erők területén - közölte az orosz védelmi minisztérium. A delegációt Kioumars Heydari iráni hadseregfőnök vezette, aki találkozott Oleg Salyukov tábornokkal, az orosz szárazföldi erők parancsnokával.

A találkozó során a vezetők megállapodást kötöttek a szárazföldi erők közötti együttműködésről - közölte a minisztérium.

22:37
augusztus 21, 2023
Vágólapra másolva!

Két nő megsebesült egy ukrán bombatámadásban

Hétfő este három kazettás bomba alkalmazásával támadtak Donyeck városára az ukrán csapatok. A bombatámadás során két nő sebesült meg - írta a Tass.