Robbanások rázták meg Kijevet, mutatjuk hol vannak a legvéresebb harcok

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.01.02.
This handout photograph taken and released by the State Emergency Service of Ukraine on January 1, 2024, shows Ukrainian firefighters extinguishing a fire in the building of Shukhevych Museum after a drone attack in Bilogorshche, on the outskirt of Lviv, amid the Russian invasion of Ukraine. The museum was named after UPA Corporal General Roman Shukhevych (1907—1950), the leader of the Ukrainian Insurgent Army. Andriy Sadovy, Mayor of Lviv said in his post in social media that the Shukhevych Museum in Bilogorshche was completely destroyed. Several private buildings were also damaged in Bilogorshche - windows and doors were blown out. (Photo by Handout / State Emergency Service of Ukraine / AFP) / XGTY / XGTY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / State Emergency Service of Ukraine " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 678. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
05:03
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző napi közvetítésünket itt találja.

05:12
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 6000-en érkeztek hétfőn

Magyarország területére 2024. január 1-jén 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 2178 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 3907 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 43 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

05:18
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij és Trudeau telefonon egyeztettek

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök megállapodott abban, hogy kétoldalú párbeszédet kezdenek a biztonsági garanciákról, és megvitatták a közelgő davosi békeformula-találkozó előkészítését.

06:18
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Drónokat lőttek le az ukránok

Ukrajna lelőtt kilencet az Oroszország által január 1-jén délután elindított 10 Shahed drónból, valamint egy Kh-59 rakétát – jelentette a légierő.

07:02
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Herszont támadták az oroszok

Orosz támadások során megsérült egy lövedéktől egy 44 éves nő Herszon külvárosában – jelentette a Herszon város katonai igazgatásának vezetője, Roman Mrochko január 1-jén.

07:31
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Emelkedett a kijevi halálos áldozatok száma

A december 29-i Kijev elleni csapások halálos áldozatainak száma 29-re emelkedett, miután újabb holttesteket emeltek ki a romok közül.

„Ez a legszörnyűbb támadás a főváros ellen a háború kezdete óta" – mondta Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője.

08:08
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Aktív légvédelem Kijevben

Helyi idő szerint hajnali 3 órakor aktív volt a légvédelem a fővárosban – jelentette a város katonai adminisztrációja január 2-án drónveszélyre vonatkozó figyelmeztetés közepette.

A Kyiv Independent helyszíni újságírói szerint több robbanást is hallatszott Kijevben.

08:50
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Szumi megyét támadták az oroszok

Az orosz erők négy települést támadtak meg Szumi megye határa mentén január 1-jén, a nap folyamán 12 alkalommal lőttek - jelentette a Szumi terület katonai adminisztrációja.

09:43
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb robbanások Kijevben

Számos robbanás hallatszott Kijevben január 2-án reggel. Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy rakétatörmelék zuhant le a város Holosivszkij kerületének egyik helyi parkjában. A légvédelem aktív volt a fővárosban.

Kijevben és minden ukrán megyében megszólaltak a légvédelmi szirénák.

10:19
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Hatalmas rakétatámadás érte Kijevet

Intenzív rakétatámadás érte kedd reggel Kijevet, a csapásokat orosz katonai repülőgépek hajtották végre - közölte az ukrán hadsereg. A polgármester szerint legkevesebb tíz ember megsebesült. Az egész országban légiriadót rendeltek el a fővárost érő orosz támadás miatt.

Több mint tíz erős robbanás rázta meg Kijevet, köztük a belvárosi épületeket - jelentették az AFP francia hírügynökség újságírói. A főváros katonai vezetése szerint a rakéták a legkülönbözőbb kerületekben csapódtak be, lakónegyedekben is.

Nem sokkal korábban az ukrán légierő figyelmeztetett a Telegramon a várható légitámadásra.

Kijev lakosai, vonuljatok óvóhelyre! Sok rakéta tart a főváros felé

- írták.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester közölte, hogy legkevesebb tíz ember megsebesült a támadásokban, és hogy a város több részében megszűnt az áramszolgáltatás.

Rakétacsapások érték az északkelet-ukrajnai Harkiv városát is - közölte Oleh Szinegubov regionális kormányzó.

10:45
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Százakat evakuáltak Kijevben

Kijev polgármestere, Vitalij Klitschko egy épületről tájékoztatott, ahol 117 lakót evakuáltak: legalább 20-an megsérültek.

Hozzátette, hogy az épületben tűz és nagy füst van.

11:31
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán politikus házát érte találat - fotó

Kira Rudik, az ukrán parlament tagja elmondta, hogy otthona "részben romokban hever", és kisebb sérüléseket szenvedett.

11:55
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Nő a feszültség a lengyel határon

Lengyelország ma közölte, hogy F-16-os vadászgépeket vetettek be a lengyel légtér védelmére Oroszország Ukrajnára mért csapásai közepette - jelentette a Reuters.

12:27
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Több tucat ember sérült meg Harkovban

41 ember sérült meg Harkovban a ma reggeli orosz támadás következtében - közölte Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója.

Egy nő meghalt - közölte a kormányzó egy későbbi Telegram-posztban.

13:19
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Hatalmas a pusztítás Ukrajna-szerte

Ivanna Klimpush-Tsintszadze, az ukrán parlament európai integrációval foglalkozó bizottságának elnöke a közösségi médiában arra figyelmeztetett, hogy "ez valószínűleg a legnagyobb támadás", amit Kijev és Ukrajna ellen indított Oroszország a háború kezdete óta.

Sürgős intézkedésekre van szükség a további légvédelmi rendszerekre - tette hozzá.

15:26
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán légvédelem több tucat rakétát lőtt le

Az ukrán hadsereg főparancsnoka szerint a légvédelmi erők 10 Kinzhal rakétát, 59 cirkálórakétát és három Kalibr rakétát lőttek le, amelyeket Oroszország indított.

Valerij Zaluzsnij a Telegramon azt írta, hogy Kijev volt az orosz rakéta- és dróncsapás fő célpontja.

15:57
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Egyre intenzívebben támadnak az oroszok

Az ukrán elnök közölte, hogy december 31. óta négy ember meghalt és legalább 92-en megsebesültek az Ukrajna elleni orosz rakéta- és dróntámadásokban.

Oroszország mintegy 170 Shahed drónt és több tucat különböző típusú rakétát lőtt ki Ukrajnára.

Zelenszkij a Telegramon azt írta:

A légvédelmisek már harmadik napja hihetetlen munkát végeznek. Köszönöm minden partnerünknek, aki segít megerősíteni légvédelmi pajzsunkat és segít megmenteni több száz életet naponta.

16:51
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Tovább nőtt a Harkovot ért rakétatámadás sérültjeinek száma

A január 2-ai orosz nagyszabású rakétatámadás sérültjeinek száma délután 3 órára 52-re emelkedett Harkovban, köztük hat gyerek is van - jelentette az ukrán rendőrség.

17:39
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Több légvédelmi rendszert küldenének Ukrajnába a balti államok

Gitanas Nauseda litván és Edgars Rinkevics lett elnök több légvédelmi rendszer leszállítását követelte Ukrajna számára, miután Oroszország január 2-án nagyszabású rakétatámadást intézett az ország ellen - írja a Kyiv Independent.

18:25
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Rengetegen maradtak áram nélkül az orosz rakétatámadások után

Az Ukrenergo ukrán nemzeti energiavállalat közölte, hogy 250 000 fogyasztó maradt áram nélkül Kijevben és a környező területeken a fővárost ért orosz támadások után.

19:13
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán támadás érte Belgorod régiót

Egy ember meghalt és hét ember megsebesült kedden egy ukrán támadásban, ami az orosz Belgorod város és régió ellen irányult - közölte az orosz védelmi minisztérium és regionális tisztviselők.

A régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov elmondta, hogy a támadás áldozatát, egy férfit egy rakéta ölt meg, amely az autója mellett landolt, négy ember pedig egy autókereskedésnél sérült meg - írja a Reuters.

Összességében a tisztviselők szerint az orosz légvédelem 17 ukrán "légi célpontot" lőtt le, a támadásban számos ház és autó megrongálódott.

20:06
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Törökország nem engedi át az Ukrajnának szánt brit aknaszedő hajókat

Törökország kedden közölte, hogy nem engedi át a felségvizein az Ukrajnának szánt brit aknaszedő hajókat, mivel ez sértene egy, a tengerszorosokon háborús időben való átvonulásról rendelkező tengerjogi egyezményt.

Nagy-Britannia decemberben jelentette be, hogy átadja a Királyi Haditengerészet két aknaszedő hajóját az ukrán haditengerészetnek, hogy erősítse az Oroszországgal vívott háborúban az ukrán tengeri hadműveleteket.

A NATO-tagállam Törökország tájékoztatta a szövetségeseket, hogy addig nem engedélyezi a hajók áthaladását a Boszporuszon és a Dardanellákon, amíg tart az ukrajnai háború - közölte a török elnöki hivatal.

21:27
január 02, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna további fegyvereket kér a nemzetközi közösségtől

Ukrajna újabb fegyverszállítmányok iránti felhívással fordult kedden a nemzetközi közösséghez a Kijev és más ukrán nagyvárosok elleni heves orosz légicsapásokat követően.

"A moszkvai terrorista rezsimnek fel kell ismernie, hogy a nemzetközi közösség nem huny szemet az ukrajnai civilek legyilkolása és a polgári infrastruktúra lerombolása felett" - hangoztatta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az X-en közzétett bejegyzésében.

A tárcavezető konkrétan új légvédelmi rendszerek és lőszerek, illetve különböző típusú drónok, valamint 300 kilométeresnél nagyobb hatótávolságú rakéták beszerzésének szükségességét említette.

Kuleba egyben sürgette, hogy a befagyasztott orosz pénzeket tegyék hozzáférhetővé Ukrajna számára.

05:25
január 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ez az élő közvetítés véget ért

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit itt követheti.