Csernomirgyin elutazott Belgrádból <br/>

Vágólapra másolva!
Viktor Csernomirgyin orosz balkáni megbízott szerda este elutazott Belgrádból, miután több mint hét órán át tárgyalt Slobodan Milosevic jugoszláv elnökkel a koszovói válság megoldásáról - közölték a jugoszláv elnöki hivatalhoz közel álló források.
Vágólapra másolva!

A tárgyalások eredményéről egyelőre semmit nem hoztak nyilvánosságra, de várhatóan közleményt adnak ki a megbeszélésről. Csernomirgyin Belgrádból Moszkvába repült, ahol csütörtökön további tárgyalásokat folytat a koszovói válság megoldásáról Strobe Talbott amerikai külügyminiszter-helyettessel. Viktor Csernomirgyin orosz balkáni megbízott szerda este Belgrádban elutazása előtt adott rövid nyilatkozatában hangsúlyozta a bombázások leállításának fontosságát. Szerinte az egész problémát az ENSZ kezébe kell adni és Jugoszláviának vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz. Csernomirgyin szerint további tárgyalásokra van szükség a G8 - a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország - által két héttel ezelőtt kidolgozott és a jövőbeni megállapodás alapjául szolgáló keretegyezményben foglalt elvekről.

(MTI)

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.