Két halottja van a hétfői törökországi földrengésnek <br/>

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, és 28-an megsérültek a Törökország északnyugati részét sújtó hétfői nagy erejű földrengésben. Szakértők szerint ez az augusztus 17-i, 7,4-es erősségű földrengés utórengése volt.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok közül az egyik szívrohamban halt meg Adapazari városában, a másik halottat, akiről nem tudni, mi okozta a halálát, Kocaeli tartományban találták meg. A 28 sebesültet szintén Adapazariból jelentették, akik leginkább attól sérültek meg, hogy a nagy riadalomtól kiugráltak az ablakon.

A közép-európai idő szerint délután 2 órakor bekövetkezett rengés nagyjából ugyanazt a területet érintette, mint az augusztus 17-i, legkevesebb 15 és fél ezer halálos áldozatot követelő földmozgás. A mostani földlökésben olyan ház is összedőlt, amely négy héttel korábban roggyant meg.

A földmozgás érezhető volt Isztambulban, Ankarában és Izmirben is. Isztambulban pánik tört ki, az emberek kimenekültek házaikból.

A szaloniki földtani intézet szerint a földrengés elérte a Richter-skála szerinti 6,8-es erősségi fokozatot, ám a strasbourgi központú szeizmológiai intézet munkatársai a Richter-skála szerinti 6,1-es erősséget mértek.

(MTI)

Korábban: