Elütött egy figyelmetlen autós egy bukaresti tüntetőt<br/>

Vágólapra másolva!
Az engedély nélkül tüntetők közé hajtott és elütött egy fiatalembert szerdán egy gépkocsi Bukarestben a kormány épülete előtt. A feldühödött tiltakozók felfordították és felgyújtották az autót. A bukaresti prefektúra az incidenst követően felszólította a karhatalmat, hogy vessen véget az engedély nélküli bukaresti tüntetéseknek.
Vágólapra másolva!

Szerda reggeltől érkeztek az ország minden részéről az összeomlott Nemzeti Befektetési Alap (FNI) kárvallottjai, akik harmadik hete nap mint nap utcai tüntetéseken követelik, hogy a kormány térítse meg nekik elveszett pénzüket.

Közel ezer ember volt a téren, amikor egy Volkswagen típusú gépkocsi vezetője - feltehetően figyelmetlenség miatt - belehajtott a tömegbe. Az autó egy fiatalembert elütött, akit fejsérülésekkel kórházba szállítottak. A feldühödött tömeg felfordította és felgyújtotta a gépkocsit, majd az emberek megpróbálták megakadályozni a kiérkező tűzoltókat munkájukban.

A téren viszonylag hamar, további incidensek nélkül helyreállt a rend. A történtek hírére Vlad Rosca közigazgatási miniszter a bukaresti prefektúrára sietett, és a prefektúra hamarosan rendeletet adott ki az engedély nélküli tüntetés betiltásáról.
Bukarest központjában a déli órákra teljesen megbénult a közúti forgalom.

(MTI)

Korábban:

(2000. június 4.)