A cseh szenátus nem fogadta el a televízió törvényt <br/>

Vágólapra másolva!
A cseh parlament felsőháza, a szenátus szerda este úgy döntött, hogy újratárgyalásra visszaküldi az alsóháznak a közszolgálati Cseh Televízióról szóló törvényt, amelyet a múlt pénteki rendkívüli ülésén fogadott el a képviselőház. A szenátus véleménye szerint a törvény jelen formájában nem megfelelő, ezért át kell dolgozni.
Vágólapra másolva!

A négyes koalíció szenátorai több módosító javaslatot fogalmaztak meg, ezeket azonban a képviselők a törvény újratárgyalásakor nem kötelesek figyelembe venni. Ugyanakkor a szenátorok egyetértettek azzal a képviselőházi javaslattal, hogy az alsóház haladéktalanul válasszon a televízió élére ideiglenes vezérigazgatót.

A 81 tagú testületben a szavazáskor jelen lévő 66 szenátor közül a 39-en támogatták a törvény visszaküldését, míg 14-en ellene voltak. A visszaküldés mellett a négyes koalíció, míg ellene a Polgári Demokratikus Párt, illetve Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának szenátorai szavaztak. A szociáldemokraták tartózkodtak.

Egyelőre nem ismeretes, hogy a képviselőház mikor fogja újratárgyalni a törvényt, illetve mikor dönt a közszolgálati televízió ideiglenes vezérigazgatójának személyéről.

(MTI)

Korábban:

(2001. január 17.)