A tálibok semmiféle kompromisszumra nem hajlandók

Vágólapra másolva!
A tálib vezetés szerdán ismét kijelentette, hogy nem tudja, hol tartózkodik Oszama bin Laden, de kiadatásáról különben sem gondolkozik a kormány, és semmiféle engedményre nem hajlandó. A kompromisszum nem tartozik az iszlám hagyományok közé - mondta a tálibok pakisztáni nagykövete.
Vágólapra másolva!

Szerdán a tálib vezetés ismét kijelentette, hogy nem tudja, hol tartózkodik Oszama bin Laden, de kiadatásáról különben sem gondolkozik a kormány. Az arab terrorista hollétéről mindössze annyit mondtak, hogy minden bizonnyal Afganisztánban rejtőzött el.

Abdul Szalam Zaif, a tálib kormányzat pakisztáni nagykövete azt mondta: "Nem arról van szó, hogy nem tudnánk megtalálni bin Ladent, de ő nem mutatkozik, a titkos rejtekhelyet pedi, ahova visszavonult, mi nem ismerjük. Úgy gondolom, eljutott hozzá az iszlám uléma határozata, melyben a vallási vezetők arra kérik, hagyja el önként Afganisztánt, de hogy ezután hogyan dönt majd, azt nem tudjuk".

Újságírók kérdésére, hogy a tálib vezetés hajlandó lenne-e kompromisszumos megoldásra Oszama bin Laden kiadatása érdekében, a nagykövet azt válaszolta: "Nem, a kompromisszum nem tartozik az iszlám hagyományok közé. 300 ezer harcos áll készen a Szent háborúra, a kormány folyamatosan szervezi az újabb egységeket. De kész az ellenállásra az egész ország, minden férfi és minden nő" - írja az ANSA olasz hírügynökség.

[origo]