Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Fénytornyokkal pótolnák a lerombolt New York-i felhőkarcolókat

Vágólapra másolva!
Egyelőre fényből és csak éjszakára de újjáépülnének a WTC-ikertornyok New Yorkban. A két építész és két művész ötlete akár már a jövő héten is megvalósulhat.
Vágólapra másolva!

A New York-iak két hatalmas fénynyalábbal próbálják visszavarázsolni városukba a Világkereskedelmi Központ két lerombolt felhőkarcolóját. A fényfelhőkarcolókat - amelyeket állítólag akár már a jövő héten is felhúzhatnak - több kilométeres távolságból is látni lehet majd, nemcsak Manhattanből, hanem New Jersey-ből és Long Islandről is.

Miközben a mentőmunkások folytatják a keresést az után a közel 6000 eltűnt ember után, aki a romok alá szorult, művészek, építészek és látványtervezők közös erőfeszítéssel tervet dolgoztak ki a manhattani belváros éjszakai látványának visszaállítására. Elképzelésük szerint a volt 110 emeletes ikertornyok közelében éjszakánként két olyan gigantikus fénysugarat emelnek, amely méretében, formájában és színében is az eltűnt felhőkarcolók képét vetíti az égre.

A fénytornyok ötlete két építész és két művész fejében fogant meg, a tényleges megvalósításról azután eshetett szó, hogy a fényberendezéseket előállító vállalatok ingyenes segítséget ígértek.

Korábban:

New York lakói újjáépítenék a WTC felhőkarcolóit
2001. szeptember 21.

Ajánlat:

A fénytornyok megálmodóinak oldala

A WTC újjáépítését támogatók oldala

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről