<P class="MsoBodyText">Újabb amerikai repülőgép szakította meg útját

Vágólapra másolva!
Egy Washington melletti repülőtéren szállt le az American Airlines Texas-ba indult gépe. A Boeing fedélzetén fenyegető tartalmú feljegyzést találtak.
Vágólapra másolva!

Washingtoni idő szerint hétfő este az amerikai főváros melletti Dulles repülőtéren szállt le az American Airlines légitársaság New Yorkból a texasi Fort Worth-be tartó gépe. A 785-ös járat biztonsági okokból szakította meg útját, mert a fedélzeten fenyegető tartalmú "feljegyzést" találtak - jelentette a CNN hírtelevízió. A "feljegyzést" állítólag az egyik ülés háttámláján fedezte fel egy utas. A "feljegyzés" által jelzett fenyegetésnek semmi valós ténybeli alapját nem találták.

A Boeing 757-est a dullesi repülőtérre irányították, majd a sikeres leszállás után azonnal körülvették a rendőrök. Minden utast leszállítottak. A fedélzeten 141 utas és 10 főnyi személyzet tartózkodott. Tekintettel arra, hogy a felfújható csúszdák igénybevételével lebonyolított manőver során az embereket meglehetősen kaotikus körülmények között távolították el a repülőgépről, többen megsérültek, és állítólag volt, aki kórházi ápolásra is szorult.