Egyértelmű bizonyítékot találtak bin Laden ellen

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél egyértelműbb bizonyíték került az amerikai kormányhoz bin Laden bűnösségével kapcsolatban. Egy Dzsalálábádban talált videófelvételen maga bin Laden meséli büszkén, hogy ő szervezte a szeptemberi merényleteket.
Vágólapra másolva!

Egy ameikai magas rangú politikus, aki látta a filmet, elmondta, hogy a film minden eddigi információnál egyértelműbben bizonyítja, bin Laden szervezte a több ezer ember halálát követelő merényleteket szeptember 11-én. A filmből kiderült, bin Laden éppen evett, amikor meghallotta, a merénylet sikerült. Társaival hálát adtak Allahnak, és ünnepi vacsorává alakították át az étkezést.

A közelmúltban a táliboktól elfoglalt Dzsalálábádban egy magánlakásból került elő a videókazetta, amin Oszama bin Laden beszél negyven percen keresztül. A videófilmet Washingtonban őrzik, és eddig csak néhány vezető tisztségviselő láthatta. Bin Laden monológját azonban írott formában több politikus is olvashatta. A filmről azért nem beszéltek eddig, mert vizsgálták hitelességét. A szakértők megállapították, minden kétséget kizáróan valódi a felvétel. Hogy miért készült a film, azt nem lehet tudni, de az amerikai hírszerzés szerint propagandacélból rendszeresen terjesztettek videókat bin Ladenről a Közel-Keleten.

Az amerikai vezetés most azon tanakodik, hogy mikor és milyen formában tegyék nyilvánossá a filmet. Azt remélik, ezzel sikerül meggyőzni a még kételkedőket is, hogy Oszama bin Laden és az Afganisztánban székelő al-Kaida a felelős a terrortámadásokért.

Eddig egyértelmű bizonyíték nem került nyilvánosságra bin Laden bűnösségével kapcsolatban. Az amerikaiknak csak közvetett titkosszolgálati bizonyítékai voltak, például lehallgatott üzenetek szeptember 10-én, amelyek egy közelgő nagy támadásról szólnak. A titkosszolgálat bizonyítékait ráadásul csak kevesen ismerik, ezeket a nyomozás érdekében nem osztották meg a közvéleménnyel. Néhány külföldi politikushoz azonban eljutottak, és azokat például Blair brit miniszterelnök, vagy a pakisztáni külügyminiszter elég egyértelműnek találták.

Bin Laden mostanáig hivatalos videóüzeneteiben tagadta, hogy ő szervezte volna a támadásokat. Többször is elmondta, hogy egyetért velük, de mindig arról beszélt, nem az ő szervezete a felelős.

[origo]