<P class="MsoNormal">Több száz újabb katonát vetnek be Kelet-Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Háromszáz további katonával erősíti meg Amerika Kelet-Afganisztánban a terroristák ellen harcoló alakulatait. A már hatodik napja tartó, heves harcokba 17 további helikopter is bekapcsolódik.
Vágólapra másolva!

Az amerikai hadvezetés szerdán közölte, hogy háromszáz további katonával erősíti meg a kelet-afganisztáni Gardéz térségében a terrorista fegyveres csoportok ellen harcoló alakulatait. Ezzel közel 1200-ra növekszik a Paktia tartományi székhely környékére, a várost övező igen nehéz, meredek hegyi terepre vezényelt amerikai katonák száma.

Az immár hatodik napja tartó, heves harcokba az amerikai szárazföldi erők, illetve a tengerészgyalogság 17 további helikoptere is bekapcsolódik - jelentette be Tommy Franks tábornok, az afganisztáni hadművelet ügyeiben területileg illetékes amerikai erők főparancsnoka.

Az amerikaiak mellett más nyugati katonák, valamint az ideiglenes kabuli kormányra felesküdött afgán erők - összesen több mint kétezren - küzdenek Gardéznál az al-Kaida terrorhálózat, illetve a tálibok ott újra összeverődött erői ellen. A gardézi harcokban eddig nyolc amerikai katona esett el a hivatalos összesítések szerint.

Korábban:

Folytatódik az amerikai offenzíva Afganisztánban

Lelőttek a tálibok két amerikai helikoptert - hét halott

Bővítse videógyűjteményét!

Afganisztán szemtől szemben

Fórum:

A háború elkezdődött...