Saron: Izrael háborúban áll a terrorizmussal

Vágólapra másolva!
Ariel Saron vasárnap este egy televíziós beszédben kijelentette: Izrael, amely történelmének sorsfordulójához érkezett, a haza védelmében háborút vív a terrorizmus ellen és győzni fog. A néhány perces nyilatkozatban hangoztatta: országa totális háborút fog vívni a terrorizmus ellen, amellyel nem lehetséges a kompromisszum.
Vágólapra másolva!

A minisztrerelnök kijelentette: Jasszer Arafat nemcsak Izrael, hanem az egész szabad világ ellensége, aki veszélyezteti az egész közel-keleti térség stabilitását. Azzal vádolta a palesztin vezetőt, hogy ő koordinálja és irányítja az Izrael elleni terrorcselekményeket. Saron leszögezte: Izrael tűzszünetre törekszik, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha már felszámolták a terrorizmust.

Az izraeli kormányfő beszédében arról nem tett említést, hogy milyen hosszú hadműveletet tervez Ciszjordániában és a Gázai övezetben, de leszögezte, hogy Izrael le fog csapni a terrorista infrastruktúra alapjára. Szaeb Erekat palesztin főtárgyaló Saron beszédére reagálva kijelentette: Az izraeli kormányfő minden kaput bezárt a békefolyamat előtt, ami azt bizonyítja, hogy ő a béke első számú ellensége.