Rumsfeld közvetít India és Pakisztán között

Vágólapra másolva!
A háború szélére sodródott két ázsiai atomhatalom közötti feszültség enyhítése érdekében a jövő héten látogatást tesz Indiában és Pakisztánban az amerikai védelmi miniszter. Pakisztán csütörtökön megkezdte csapatai átcsoportosítását a keleti körzetekbe, hogy megerősítse indiai határszakaszát. Az indiaiak megöltek két iszlám fegyverest, akik megtámadtak egy indiai rendőrségi bázist.
Vágólapra másolva!

Indiába és Pakisztánba látogat jövő héten Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter - jelentették be csütörtökön a Fehér Házban. George Bush amerikai elnök a két ország között elmérgesedett helyzet miatt, közvetítőnek küldi miniszterét Ázsiába. Az elnök azt is bejelentette: felkészültek arra is, hogy esetleg evakuálni kell az amerikai állampolgárokat a két országból. Korábban hasonló bejelentést tettek az orosz külügyminisztériumban is.

Vadzspají indiai miniszterelnök csütörtökön azt mondta, hogy nem kíván találkozni Pervez Musarraf pakisztáni elnökkel június elején Almatiban. Ezt India moszkvai nagykövete jelentette be. A tervek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök közvetített volna a kazahsztáni találkozón a háború szélére sodródott két ázsiai atomhatalom között.

Pakisztán csütörtökön megkezdte csapatai átcsoportosítását az Afganisztánnal határos nyugati térségből a keleti körzetekbe, hogy megerősítse indiai határszakaszát. Kasmírban az indiai biztonsági erők csütörtökön megölték azt a két iszlám fegyverest, akik megtámadtak egy rendőrségi bázist az indiai oldalon.

Korábban:

Újabb rakétakísérlet Pakisztánban

Hét halott Kasmírban