Tizenegy halott a kasmíri támadásban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb kilenc rendőr és két civil halt meg Kasmírban, amikor a téli fővárostól, Jammutól 65 kilométerre, Udhampurban megtámadták őket. A rendőrség feltételezései szerint iszlám szélsőségesek voltak a merénylők. Az elmúlt három napban ez volt a második, halálos áldozatokkal járó merénylet, amelynek során rendőröket támadtak meg.
Vágólapra másolva!

A támadás néhány órával azután történt, hogy a kasmíri fő szeparatista csoport vezetői tárgyalóasztalhoz ültek Sonja Ghandival, a Kogresszus Párt által delegált miniszterelnökkel. Ez volt az első magas szintű megbeszélés a szeparatisták és az ország vezető politikusai között.

A jammui rendőrség közlése szerint szombaton, nem sokkal éjfél előtt támadták meg a fegyveresek a rendőröket. Körülbelül egy órán keresztül tüzeltek egymásra a szeparatisták és a rendőrök, végül a támadók elmenekültek. Számos rendőr megsérült, kilencen meghaltak, és életét vesztette két járókelő is.

Pénteken legkevesebb hét ember - köztük három rendőr - halt meg, amikor Poonch-ban, egy szállodában egy másik csoport megtámadta őket. A rendőrség azt gyanítja, hogy a szeparatisták így akarnak bosszút állni egyik muzulmán vezetőjük múlt heti meggyilkolásáért - írta a BBC.