Kamerákkal őrzik a tüdőgyulladásosokat

Vágólapra másolva!
Szingapúrban keddtől a légierő orvosai is segítenek ellenőrizni a fertőzött területekről érkező utasokat a repülőtéren. Japánban megtiltották, hogy olyan emberek szerveit használják szervátültetéseknél, akik a fertőzött térségekben jártak. Utazási tilalmat rendeltek el az Ázsia különböző országaiban állomásozó amerikai haderőknél. 
Vágólapra másolva!

Szigorítják az óvintézkedéseket az atípusos tüdőgyulladás (SARS) terjedésének megakadályozása érdekében több ázsiai országban. Szingapúrban a légierő katonaorvosai segítenek keddtől ellenőrizni a Csangi nemzetközi repülőtérre érkezőket, elsősorban azokat, akik a legfertőzöttebb területekről, Hongkongból, Kínából, Vietnamból vagy Kanadából jöttek.

Lim Hng Kiang egészségügy-miniszter kilátásba helyezte, hogy az Internethez kapcsolt kamerákat szerelhetnek fel azoknak a házában, akiknél a fertőzés gyanúja miatt otthoni karantént rendeltek el. Ezt a rendelkezést március 24 óta kilencen hágták át, a több mint 5000 amerikai dollárnak megfelelő bírság fenyegetése ellenére.

Szingapúrban eddig nyolcan haltak meg atípusos tüdőgyulladásban, jelenleg 73 beteget ápolnak, köztük 12 állapota súlyos. Az Indiába látogató Go Csok Tong szingapúri miniszterelnök szerint a SARS-járvány a gazdasági növekedés megtorpanását okozhatja országában, Hongkongban és Kínában egyaránt, mindenekelőtt a légi közlekedés és az idegenforgalom csökkenése miatt.

Tüdőgyulladás: sikerült azonosítani a kórokozót/tudomany/elet/20030327tudogyulladas.html

A japán egészségügyi minisztérium közlése szerint a szigetországban jelenleg nincs SARS-megbetegedés. A 27 fertőzésgyanús személy leletei negatívnak bizonyultak. Ugyanakkor a japán egészségügyi hatóságok megtiltották, hogy olyan személyek legyenek szervátültetések donorjai, akik a közelmúltban a fertőzött térségekben jártak.

Szigorú utazási tilalmat rendeltek el az Ázsia különböző országaiban állomásozó amerikai haderőknél. A Szingapúrba, Tajvanra és Vietnamba vezényelt katonákat felszólították, hogy kerüljék a tömeget, illetve a betegnek látszó egyéneket. Aki pedig a fertőzött területekről tér vissza egységéhez, azt 30 napig megfigyelés alatt tartják. Az ázsiai amerikai alakulatoknál eddig nem észleltek megbetegedést.

Bombayben az atípusos tüdőgyulladás tüneteivel szállítottak kórházba egy 23 éves amerikai fotósnőt. A helyi egészségügyi minisztérium szerint azonban a beteg a javulás jeleit mutatja, nincs ok a pánikra. Az amerikai nő az elmúlt hónapokban Thaiföldön, Kínában, Vietnamban és Kambodzsában járt.