Támadásokkal fenyegetik az Egyesült Államokat

Vágólapra másolva!
A Fallúdzsa Ág nevű szervezet egy dubaji televízióhoz eljuttatott hangfelvételen azzal fenyegetőzött, hogy a napokban támadást intéz az Egyesült Államok ellen. A csoport azt állítja, tagjai állnak az Irakban állomásozó amerikaiakat ért támadások mögött.
Vágólapra másolva!

Egy magát az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez közelállónak nevező csoport egy hangkazettán azzal fenyegetőzött, hogy a napokban támadást intéz az Egyesült Államok ellen. A hangfelvételt a dubaji székhelyű al-Arabija televíziós állomásnak jutatták el, és az adó vasárnap este játszotta le azt.

A férfi hang közölte, hogy Irakban az amerikai katonákat ért támadások mögött nem Szaddám Huszein megbuktatott elnök hívei, hanem a csoportjuk, az úgynevezett Fallúdzsa Ág harcosai vannak. Az ismeretlen hang közölte azt is, hogy a napokban a napokban támadás éri Amerikát.

Nem derült azonban ki, hogy magának az Egyesült Államoknak a területén, vagy máshol készülődnek az állítólagos akcióra. Miközben a kazettát lejátszották, egy fehér szakállas, turbános férfi volt látható a képernyőn.