Szlovákia: holtan találták egy vezető politikus feleségét

Vágólapra másolva!
Holtan találták csütörtökön Peter Weiss ismert szlovák baloldali politikus feleségét, aki hétfőn tűnt el, miközben férjével a nyugat-szlovákiai Pöstyénben (Piestany) nyaralt.
Vágólapra másolva!

A súlyos depresszióban szenvedő asszony minden valószínűség szerint öngyilkosságot követett el nagy adag antidepresszáns bevételével. Holttestét egy réten találták meg Moraván (Moravany nad Vahom) falu közelében - jelentette a TASR szlovák hírügynökség.

Peter Weiss hétfőn jelentette felesége eltűnését. Marcela Weissova csak egy cédulát hagyott otthon azzal az üzenettel, miszerint "sétálni ment". Országos körözését mindazonáltal még nem rendelték el a férj kérésére. Peter Weiss a szlovák baloldal egyik prominens politikusa.

A reformkommunista Demokratikus Baloldal Pártjának (SDL) vezetője volt egészen addig, míg a tavaly szeptemberi választások előtt néhány hónappal Szocialista Alternatíva (SA) néven saját pártot nem alapított. Az előző ciklusban parlamenti képviselő, s a pozsonyi parlament külügyi bizottságának elnöke volt. Ő vezette a szlovák parlament állandó küldöttségét a strasbourgi Európa Tanácsban is.

A tavaly szeptemberi választásokon pártja nem érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt, így Weiss azóta egyetemi oktató. Szociológus felesége főleg egészségügyi politikával foglalkozott.