Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Támadássorozat indult Irakban a nemzetközi erők ellen

Vágólapra másolva!
Két robbanás hallatszott az iraki Kerbela városában a lengyel parancsnokság alatt álló többnemzetiségű hadosztály főhadiszállása közeléből. A detonációban legalább négy bolgár katona meghalt, a város kormányzója megsebesült. A kormányzó szerint terrortámadás történt, amelyet autóba rejtett pokolgéppel vagy rakétával hajtottak végre. Ráadásul szombaton az ország kölünböző pontjain, további négy helyszínen érte támadás a nemzetközi erőket.
Vágólapra másolva!

Nagyerejű robbanás hallatszott szombaton kora délután az iraki Kerbela város egyetemi negyede felől, amely helyet ad a lengyel parancsnokság alatt álló többnemzetiségű hadosztály főhadiszállásának is. A detonációban négy bolgár katona biztosan meghalt, de valószínűleg több tucat bolgár és lengyel katona vesztette életét, emellett mintegy hatvanan megsebesültek. Jelenleg is keresik az áldozatokat és sérülteket, ezért nem tudnak pontos adatokat - mondta az egyik lengyel katonai szóvivő.

Eközben Irak más részein is támadás érte a nemzetközi erőket. Bagdadban egy amerikai gépkocsioszlop öt katonája sebesült meg út mentén elhelyezett két házi gyártású pokolgéptől. Egy másik amerikai katona az iraki fővárostól nyugatra fekvő Habaníja településen hasonló támadástól szenvedett sérüléseket.

A Bagdadtól délre elterülő Latifíja közelében üzemanyag-raktár gyulladt ki hasonló robbanó szerkezettől. Itt hatalmas tűz keletezett, de személyi sérülés nem történt.

Az észak-iraki Moszulban amerikai katonák tűzharcba keveredtek négy irakival. Az amerikaiak akkor nyitottak tüzet, amikor egy autóból gránátvetőből lőtték őket. Az irakiak járművét szétrombolták, a benne ülők pedig meghaltak. Az amerikai 101. légideszant-hadoszály katonái éppen a lázadók által használt robbanó szerkezetek után kutattak, amikor a támadás érte őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről