Terroristákkal csaptak össze a szaúdiak

Vágólapra másolva!
A szaúd-arábiai biztonsági erők megöltek egy feltételezett terroristát, egy másikat pedig megsebesítettek hétfőn Rijádban. Szemtanúk szerint a biztonsági erők üldözőbe vettek egy gépkocsit, amelyben három személy tartózkodott, és tűzharcba bonyolódtak az üldözöttekkel. A gépkocsiban utazó harmadik feltételezett terrorista állapota egyelőre nem ismert.
Vágólapra másolva!

A beszámoló szerint a városrészben egy terrorista csoportot kerítettek be a biztonsági erők. A terroristák elleni rajtaütésről egy rijádi műholdas televízióállomás is beszámolt, hivatalos forrásból ugyanakkor nem erősítették meg a hírt.

Egy az AFP francia hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó tanú szerint a bekerített csoport több tagja szerepel azon a 26 nevet tartalmazó körözési listán, amely a 2003 novemberében Rijádban 52 halálos áldozatot követelt merényletek feltételezett elkövetőit tartalmazza.

Az elmúlt hónapokban több hasonló összecsapásra került sor az arab országban, ahol a biztonsági erők fokozott erőfeszítéseket tesznek az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló iszlám szélsőségesek kézre kerítésére.