Életfogytiglanra ítélték Dutroux-t

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a belga pedofilper elsőrendű vádlottját, Marc Dutroux-t. Volt felesége, aki bűntársa volt, 30 évet kapott. Dutroux-nak köze volt hat kislány elrablásához és két másik halálához.
Vágólapra másolva!

A hónapok óta tartó tárgyalások végén a nyolc nőből és négy férfiból álló esküdtszék már múlt héten bűnösnek nyilvánította a 47 éves Marc Dutroux-t, minden vádpontban. A bíróság keddi ítélethirdetésében most azt jelentette be, hogy életfogytiglani börtönbüntetést kap a férfi.

Dutroux volt felesége, Michelle Martin - aki mindenről tudott, de nem tett semmit a bűncselekmények megakadályozására, sőt két kislányt ő éheztetett halálra - 30 év börtönt kapott. Dutroux tettestársát az emberrablásokban, Michel Lelievre-t 25 évi, a negyedik vádlottat, Michel Nihoult pedig 5 év börtönbüntetésre ítélte az arloni esküdtbíróság.

A Belgium első számú közellenségének tartott Duzroux-t hat kiskorú és serdülő lány elrablásával, fogvatartásával és megerőszakolásával vádolták, továbbá azzal, hogy felelősséggel tartozik két másik lány éhhaláláért. Marc Dutroux ügye csaknem egy évtizeden át központi téma volt Belgiumban, bűnpere a belga történelem legmegrázóbb perévé emelkedett.