A választóbizottság Dél-Florida két választókörzetében floridai idő szerint szombat délelőtt megkezdték több ezer leadott szavazat kézi újraszámlálását. Volusia megyében reggel nyolc óra óta 183 256 szavazatot számlálnak újra. Két órával később Palm Beach megye három körzetében kezdtek próbaszámlálásba. Eközben George W. Bush újra növelni tudta előnyét.

Az immár második újraszámlálás a választások után négy nappal következett be, amikor az AP már arról számolt be, hogy George W. Bush New Mexico államban 17 szavazattal vezet az alelnök Al Gore előtt. Eközben még legalább 300 szavazat nem került kiértékelésre ebben az államban. Az AP arról számolt be, amerikai idő szerint pénteken késő este, hogy a demokrata Al Gore 119 szavazattal vezet Bush előtt.

Gore választási csapata Florida újabb négy megyéjében a szavazatok kézi újraszámlálását követeli. Broward megye előljárói megkezdték a szavazatok kézi újraszámlálását, míg Miami-Dade-ben a megyei választási bizottság kedden vitatja meg az újraszámlálás kérdését.

James Baker, egykori miniszter, Bush választási megfigyelője szerint Al Gore csapata minden ok nélkül próbálja meg elhúzni a választásokat a megszületett eredmények újabb és újabb megkérdőjelezésével.

Szombaton kora reggel az AP jelentése szerint az ifjabb Bush 327 szavazattal vezetett Gore előtt. Gore alelnökjelöltje szerint csapata csakk akkor ismeri el a választások eredményét, ha minden egyes szavazat kiértékelésre kerül. Ez még egy további hetet is eltarthat.

A CNN szerint magyar idő szerint délelőtt 10 óra 11 perckor Bush előnye újra 961 szavazatra növekedett.

Ajánló:

Az [*****] dossziéja