Pedofiliával vádolják II. Albert belga királyt

Még meg sem jelent a pedofil bűnösökről szóló könyv, de már tiltakoznak ellene, főleg a királyi udvar. A bulvárújságíró szerző ellen jelenleg bírósági eljárás folyik 62 rendbeli csalás, fenyegetés, zsarolás, adócsalás címén.

Már megjelenése előtt nemzetközi botrányt kavar egy könyv, amely pedofil bűncselekményekkel vádolja II. Albert belga királyt.

A francia könyvpiacon megjelenés előtt álló mű, amely A pedofilia dossziéja címet viseli, egyszerre két érzékeny pontján is érinti a belga társadalmat. Ismét feleleveníti a Dutroux bűnügyet, amely néhány éve az egész belga közvéleményt felkavarta a gyereklányok kegyetlen megkínzásával, meggyilkolásával és a bűnüldöző szervezet bűnpártoló magatartásával, és mindmáig nem került bírósági tárgyalásra.

Ugyanakkor külön foglalkozik az uralkodóval, akiről egy másik könyv alig egy éve tárta fel, hogy három törvényes gyermekén kívül van egy 32 éves, törvénytelen lánya is, aki Londonban él.

Mindkét szerző, Jean Nicolas és Frédéric Lavachery a belga bulvársajtó régi botránylovagja. Jean Nicolas A nyomozó című hetilapjával zaftos skandalumok, hatósági visszaélések leleplezésén fáradozik, de mivel lapjában több az ellenőrizetlen pletyka, találgatás és csúsztatás, mint a tény, többet jár a bíróságokra sajtó útján elkövetett rágalmazás miatt, mint akikről lapjában ír.

A mű látszólag Marc Dutroux pályafutásáról szól, akiről a szerzők megírják, hogy börtönben született, szülők nélkül nőtt fel és így lett belőle gyereklányokat tönkretevő szadista gyilkos. A szerzők azonban csak kiindulópontnak szánták a pedofil szörnyeteg életútját annak kifejtéséhez, hogy Dutroux és bűntársai azért kínozhatták és gyilkolhatták zavartalanul éveken át a kislányokat és azért nem kerültek mindmáig esküdtszék elé, mert körülöttük az egész társadalom beteg.

Belgium e mű szerint velejéig rohadt társadalom, amelyben pedofil bűnözők és csalók romlott elitje uralkodik, az igazságszolgáltatás korrupt, így nem csoda, hogy Dutroux-t is takargatta, ameddig bírta. A két szerző a belga sajtó ismertetései szerint összehordott minden alaptalan suttogó pletykát, rémhírt és találgatást, amit kocsmákban fel tudtak szedni és saját rosszindulatú fantáziájukkal botránykrónikává fércelték össze az egészet. Állításaik között szerepel, hogy II. Albert király maga sem vetette meg a kiskorú lányok élvezetét fiatalabb korában, tehát a rohadó állam feje is pedofil bűnöző.

A királyi udvar hétfőn felháborodott közleményben utasította vissza a még meg sem jelent könyv rágalmait és érthetetlennek nevezte, hogy a tekintélyes francia kiadó, a Flammarion vállalkozott a szenzációhajhász hazugsággyűjtemény megjelentetésére. A királyi közlemény rámutatott, hogy a szerzők által összehordott állítások rég megdőltek a bírósági, parlamenti vizsgálatokon és az oknyomozó sajtó is leleplezte alaptalanságukat. A pedofíliáról mára kiderült, hogy a gyermekek nemi kizsákmányolása számos fejlett országban elterjedt, Belgium pedig jelenleg az elsők között küzd e bűncselekmények megelőzéséért.

A Le Soir értesülése szerint Belgium párizsi nagykövete sikertelen kísérleteket tett, hogy lebeszélje a mű kiadásáról a Flammariont. Miután a kiadó már szétküldte rendszeres terjesztőinek a könyv előzetes ismertetését és Belgiumban kipattant a botrány, a Flammarion egyelőre elhalasztotta a könyv kiadását.

Jean Nicolas a kiadó előzetes ismertetésében azzal ajánlotta az olvasók figyelmébe a könyvet, hogy annak szerzői megpróbálják az újabb botránnyal lemondásra késztetni Albert királyt.

Nicolas korábbi művét, A csalók Európáját kivonták a belga könyvpiacról, mert rágalmazott benne egyebek közt egy magas rangú EU tisztviselőt. A szerző ellen jelenleg eljárás folyik Neufchateau bíróságán 62 rendbeli csalás, fenyegetés, zsarolás, adócsalás címén.