Hat halott egy pakisztáni robbantásban

Legalább hatan meghaltak és 35-en megsebesültek egy szerdai pakisztáni merényletben. A merényletet senki nem vállalta, de több iszlám fundamentalista szervezet szembefordult Musarraf elnökkel, miután támogatja az USA antiterrorista háborúját.

Legalább hatan meghaltak és 35-en megsebesültek szerdán a pakisztáni Szijalkot városában egy piactéren elkövetett pokolgépes merényletben.

A határváros Pakisztán észak-keleti részén, nem messze Kasmír indiai térségétől van, ahol iszlám fegyveresek harcolnak az újdelhi kormányerők ellen.

A robbanószerkezetet valószínűleg egy kerékpáron hagyták a merénylők. A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a halálos áldozatok száma a piac zsúfoltsága miatt tovább emelkedik.

Egyelőre senki sem vállalta a merényletet. Az AFP mindazonáltal megjegyzi, hogy több pakisztáni iszlám fundamentalista szervezet szembefordult Pervez Musarraf tábornok-elnök az Egyesült Államok antiterrorista háborújának támogatásáról szóló döntésével. Musarraf azzal indokolta állásfoglalását, hogy Washington "nem hagyott neki más választást."