Meghalt lépfenében egy kórházi dolgozó

A 61 éves asszony szerda délelőtt hunyt el. Vasárnap este került kórházba, súlyos állapotban. Az asszony, aki kórházban dolgozott, a belégzéses lépfenétől betegedett meg. A nyomozók azt gyanítják, hogy otthonába kaphatott lépfene baktériummal fertőzött levelet.

A 61 éves Kathy Nguyen a Lenox Hill-i kórházban halt meg. Mikor bekerült a kórházba, már olyan súlyos állapotban volt, hogy nem tudott együttműködni a nyomozókkal. A nyomozók szerint levél útján kaphatta meg a lépfene-baktériumot - írja az ABC News.

Nguyen New Yorkban dolgozott, egy kórház alagsori raktárhelyiségében, amelyben két héttel ezelőtt még a kórház leveleit is szortírozták. A nyomozók szerint azonban szinte biztos, hogy otthon fertőződött meg. Mivel sem az asszony bronxi otthonában, sem a munkahelyén nem találtak lépfene baktériumot, a nyomozók valószínűsítik, hogy egy lépfenét tartalmazó levélből kerülhetett át baktérium egy olyan levélre, amit neki kézbesítettek.

Az asszony az első olyan civil áldozat, aki nem postai alkalmazott és nem szerkesztőségben dolgozott. A nyomozók ezért nem is igazán értik az összefüggést, míg a többi esetben egyértelmű volt, hogyan fertőződtek meg az eddigi áldozatok.

New Jersey-ben egy 51 éves nő is megfertőződött. Ő annak a levélfeldolgozónak a közelében lakik, ahol már felfedezték a lépfene nyomait. A nő szintén se nem postás, se nem újságíró.

Amerikában intenzíven vizsgálják annak lehetőségét, hogy privát házakat is megcéloznak lépfenével fertőzött levelekkel.

[origo]

Korábban:

Magánemberekhez is érkezhetnek lépfenés levelek