Giuliani: másfél évig is eltarthat a romeltakarítás

Donald Rumsfeld védelmi miniszter és Rudolph Giuliani New York polgármestere szerdán ellátogatott a Világkereskedelmi Központ romjaihoz. Giuliani elmondta, a romeltakarítási munkálatok akár másfél évig is eltarthatnak. Rumsfled az afganisztáni fejleményekkel kapcsolatosan elmondta, a terrorizmusellenes  kampány következő állomása az lesz, hogy elfogják a tálib vezetőket. Rumsfeld elismerte, ez a feladat épp olyan nehéz lesz, mint tűt megtalálni a szénakazalban.

Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter és Rudolph Giuliani New York polgármestere szerdán ellátogatott a szeptemberi terrortámadásban elpusztított Világkereskedelmi Központ helyszínére.

Rumsfeld elmondta, az amerikai kormányt megelégedéssel tölti el a tény, hogy a tálibok több afganisztáni városból is menekülnek, és hogy az afgán nép végre visszakaphatja országát. A miniszter ugyanakkor hozzátette, a katonai kampány ezzel még nem ért véget. A terrorizmus ellen vívott harc következő állomása az, hogy elfogják a tálib vezetőket. Rumsfeld beismerte, ez a feladat éppen olyan nehéz lesz, mint tűt megtalálni a szénakazalban.

Rudolph Giuliani kiemelte, a Világkereskedelmi Központ romjainak eltakarítása még körülbelül 12-18 hónapig fog eltartani - jelentette a CNN.