Nagyobb mell, pisze orr karácsonyra

Osztrák plasztikai sebészek újfajta ajándék-ötlettel álltak elő, szépészeti műtétekre szóló utalványokat ajánlanak. Arra állítólag még nem volt példa, hogy a megajándékozott sértődötten visszautasította volna az utalványt.

Aki szereti a különleges ajándékokat és meg is tudja fizetni azokat, most utalványt adhat, amely a megajándékozott személyt feljogosítja a hőn plasztikai óhajtott műtétre. Wolfgang Matka linzi plasztikai sebész szerint elsősorban az ötven körüli hölgyek férjei tanúsítanak érdeklődést az új lehetőség iránt, de akad fiatal nő, aki mellnagyobbítást kap ajándékba, sőt: volt hölgy, aki férjének ajándékozott arcfelvarrást, s a férj meg is csináltatta a műtétet.

Arra állítólag még nem volt példa, hogy a megajándékozott sértődötten visszautasította volna az utalványt, hiszen az átalakítandó testrészek esetében általában olyasmiről van szó, amire az illetők már évek óta panaszkodnak.

Változott a plasztikai beavatkozások divatja is: lejárt a Baywatch című tévésorozatból ismert sellők túlméretezett szépítésének ideje. Mostanában az a cél, hogy a korrekciók minél természetesebb eredményt hozzanak, s utóbb minél kevesebbet lehessen észrevenni abból, hol avatkoztak be a természet dolgába szikével.

Az esztétikai beavatkozásokért típustól és kiterjedéstől függően akár 30 ezer schillinget (azaz több mint félmillió forintnak megfelelő összeget) is elkérnek Ausztriában.