Az izraeli hadsereg bevonult Dzsenínbe

Több tucat izraeli tank és helikopter vonult be Dzsenín városába, majd tüzet nyitottak a településre szerdán, nem sokkal azután, hogy egy merényletben 18 izraeli vesztette életét Megiddó közelében. Izraeli források szokásos járőrözésnek minősítették az akciót. Áldozatokról még nincs hír.

Több tucatnyi izraeli harckocsi hatolt be szerdán a Jordán folyó nyugati partján fekvő Dzsenínbe azt követően, hogy egy merényletben 18 izraeli életét vesztette az izraeli Megiddó közelében.

A körülbelül harminc harckocsi mellett Apache típusú helikopterek is tüzet nyitotak a településre. A dzseníni lakosok a behatolás hírére azonnal elhagyták a közösségi helyeket, és otthonaikban kerestek menedéket. Áldozatokról még nem érkeztek jelentések. Izraeli források a behatolást szokványos járőrözésnek minősítették.

Az izraeli hadsereg szerdán agyonlőtt egy palesztint, aki a Gázai övezetből megpróbált a határon át Izraelbe jutni. Társának sikerül elmenekülnie. Az eset Nahal Oz kibucnál történt. A katonák akkor észlelték a két behatolót, amikor 100 méterre voltak az Izraelt a Gázai övezettől elválasztó kerítéstől. Tüzet nyitottak, és az egyik férfit lelőtték, még mielőtt elérte volna a határt.

Szerda hajnalban izraeli harckocsik lövedékei megöltek egy 19 éves palesztint, egy másikat pedig megsebesítettek Gáza városától keletre - közölték palesztin biztonsági források.

Korábban:

18 halott egy izraeli merényletben

Figyelmeztette Arafatot az USA