Megöltek egy amerikai tengerészgyalogost Kuwaitban

Egy amerikai tengerészgyalogos meghalt, egy másik pedig megsebesült Kuwaitban. A katonák egy hadgyakorlat során keveredtek tűzpárbajba ismeretlen fegyveresekkel. A lövöldözésben a két támadó is életét vesztette.

 

Lövöldözés tört ki Kuwaitban egy hadgyakorlatokra fenntartott területen. A tűzpárbaj azt követően kezdődött, hogy egy civil jármű érkezett a területre, ahol az amerikai katonák éppen gyakorlatoztak. A civil járművön tartózkodó két ember lőni kezdett az amerikai katonákra, akik szintén lövésekkel válaszoltak.

Az incidensben egy amerikai katona meghalt, egy másik megsebesült, és az amerikai hadseregtől származó értesülések szerint a két támadó is életét vesztette.

A támadókat még nem azonosították, így azt sem lehet tudni, hogy civilek voltak-e, vagy esetleg a kuwaiti hadsereg tagjai.

A támadás oka sem ismert. Helyszíni források szerint ugyanakkor az első pillanatokban úgy tűnt, mintha valamilyen kommunikációs zavar vagy félreértés miatt kezdődött volna lövöldözés.

Az amerikai katonák a múlt hónapban érkeztek a kuwaiti Failaka szigetre, hogy a helyi katonákkal közös hadgyakorlaton vegyenek részt.

A Failaka sziget térsége rendszerint el van zárva a civil járművektől. Még nem találtak magyarázatot arra, hogy a támadók hogyan jutottak be a területre.