Felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő egy zsúfolt jeruzsálemi buszon. A merényletben legalább tizenegyen meghaltak, hét sebesült állapota válságos.

Forrás: MTI
Fotó: MTI

Öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott fel Jeruzsálemben - adta hírül az izraeli közszolgálati rádió. A város Kirjat Menahem negyedében, a Mexikó utcában csütörtök reggel helyi idő szerint negyed 8-kor történt a robbanás egy zsúfolt autóbuszon.

A rendőrség legfrissebb közleménye arról számolt be, hogy legkevesebb tizenegyen veszítették életüket a merénylővel együtt. Szemtanúk szerint rengeteg mentőautó sietett a helyszínre. A legkevesebb 47 sebesült közül hét embert válságos állapotban szállítottak kórházba. A Kirjat-Menahém peremnegyedből a belvárosba tartó autóbuszon sok diák utazott, a sebesültek között gyerekek és nők is vannak.

A merénylet elkövetését, amely augusztus óta az első Jeruzsálemben, még egyetlen szervezet sem vállalta. A német hírügynökség biztonsági forrásokból úgy értesült, hogy a készülő robbantásra semmilyen előzetes figyelmeztetés nem utalt. A Mexikó utcában elkövetett merénylet volt az első robbantás Izraelben november 4. óta, amikor egy öngyilkos merénylő az ország középső részén, egy üzletsoron robbantotta fel magát.

A robbanás pillanatában a busz tele volt, és egyelőre nem világos, hol szállhatott fel az öngyilkos merénylő - mondta Mickey Lévi jeruzsálemi rendőrkapitány az izraeli rádióban. A jármű teljesen kiégett.

A Reuters összesítése szerint a 2000 szeptemberében kitört palesztin felkelés, az intifáda kezdete óta legkevesebb 1674 palesztin és 640 izraeli vesztette életét a mostani buszrobbantás áldozataival együtt.