Az izraeli hadsereg vasárnap hajnalban Tubaszban körülvett egy mecsetet, amelyben a Dzsihád radikális iszlám szervezet egyik vezetője keresett menedéket. A katonák arra akarják rábírni a palesztin aktivistát, hogy önként adja fel magát.

A Dzsihád nevű radikális iszlám szervezet egy vezető tagja keresett menedéket a ciszjordániai Tubasz mecsetében, amelyet az izraeli hadsereg vasárnap hajnalban körbevett. A katonák hangszórókból arra szólítják fel Mohammad al-Kilani palesztin aktivistát, hogy önként adja meg magát.

Már harmadik napja érvényben van a kijárási tilalom a Dzsenínhez közeli településen, amelyet a csütörtöki nyugat-jeruzsálemi öngyilkos merénylet nyomán foglalt el az izraeli hadsereg. A csütörtöki merénylet után az izraeli hadsereg Jerikó kivételével a Jordán folyó egész nyugati partjára kiterjesztette ellenőrzését.

Vasárnap hajnalban egy 15 harckocsiból és páncélozott járműből álló izraeli hadoszlop vonult be a Ciszjordánia északi részén fekvő Kalkilíjába is. A katonák automata fegyvereikből lövéseket adtak le, hogy így szerezzenek érvényt a kijárási tilalomnak - jelentette az AFP.

Az izraeli rádió szerint tűzpárbaj zajlott le az éjjel a Betlehem melletti Aida menekülttáborban, de a lövöldözésben senki sem sérült meg.