Nyolc orosz katona és 12 csecsen lázadó halt az elmúlt két napban a Csecsenföld déli részén zajló heves harcokban. Mint az oroszbarát köztársasági vezetés egyik név nélkül nyilatkozó tisztségviselője csütörtökön az AP-nek elmondta, a mintegy ötszáz főt számláló orosz különleges alakulatok átfésülték a Szerzsen-Jurt és Avturi környéki erdőket, ahol a harcok kirobbantak.

Az NTV televízió-csatornának nyilatkozó orosz illetékesek szerint a százfőnyi lázadó csapat megpróbál visszavonulni a hegyekbe. A heves harcokról szóló híreket más forrásokból nem sikerült ellenőrizni.

A szakadár köztársaság más részein az elmúlt 24 órában a lázadók 19 alkalommal támadtak orosz katonai állásokat, s e támadások következtében egy katona életét vesztette, további nyolc megsebesült. A dél-csecsenföldi Vegyeno körzetében lázadók rajtaütöttek egy orosz katonai teherautón, s megöltek négy katonát - közölte a körzet elöljárója az Interfax orosz hírügynökséggel. Előzőleg álarcos merénylők meggyilkolták a közeli Ca-Vegyeno falu oroszbarát elöljáróját - jelentette az AP amerikai és az AFP francia hírügynökség.