Akasztófahumorral lázadnak a német dohányosok

Vicces feliratok mögé rejtik a dohányzás veszélyeire figyelmeztető feliratokat a német dohányosok. Saját készítésű felirataik megtévesztésig hasonlítanak az Európai Unió szigorú szabályozása szerint feltüntetett szövegekhez, ám a feliratokat olvasva jelentős tartalmi különbségek figyelhetők meg.

Az Európai Unió szabályzása szerint a cigaretta dobozának legalább negyven százalékán "A dohányzás öl" feliratot kell feltüntetni. A német dohányosok azonban házi készítésű vicces feliratokkal helyettesítik a komoly figyelmeztetést.

A dohányosok akasztófahumora olyan feliratokban nyilvánul meg mint például "A cigarettalejmolás súlyosan veszélyezteti az egészséget!" vagy a "Félre az útból, a temetőbe tartok!". Emellett népszerű az "Azért dohányzok, mert bűzlesz" - felirat is.

A német dohányosok maguk készítik a feliratokat, általában egyszerű számítógépes nyomtatón. A kész feliratot, melynek kinézete tökéletesen megegyezik az EU figyelmeztető szövegeivel, a cigaretta csomagolófóliája alá csúsztatják - tudósít a Reuters hírügynökség.

KAPCSOLÓDÓ CIKK