Jégeső a bajor autópályákon

Vágólapra másolva!
Több baleset történt Németország déli részén miután jégeső zúdult az A3-as autópályára. Az ütközésekben hárman meghaltak és sokan megsérültek.
Vágólapra másolva!

Az időjárásra visszavezethető közlekedési balesetek három ember halálát okozták szombaton Németország déli tartományaiban. A bajorországi Straubing közelében három ember meghalt, miután jégeső zúdult az A3 autópályára. A csúszóssá vált úttesten sok autós nem csökkentette a sebességet, és elvesztette uralmát autója fölött. Az ütközésekben tízen megsérültek.

A halálos balesetet egy 59 éves férfi okozta, aki a jéggel borított autópályán megcsúszott járművével, és nekivágódott egy, a leállósávban várakozó teherautónak. A férfi és 57 éves felesége, valamint 24 éves fiuk a helyszínen életét vesztette.

A Baden-Württemberg tartomány átszelő A5 autópályán Karlsruhe közelében negyedórán belül tucatnyi baleset történt egy hirtelen zápor következtében. A rendőrség közlése szerint az érintett autók vezetői a szakadó eső dacára változatlan sebességgel száguldottak tovább. A balesetekben 22 személy sérült meg, az autópályát több órára le kellett zárni.