Mégsem ölték meg a japán túszt Irakban

Vágólapra másolva!
Nem a hét elején túszul ejtett japán férfi holttestét találták meg Irakban. A japán hírügynökség néhány órával korábban arról számolt be, hogy a fiatalembert az al-Kaidához kötődő Abu Muszab az-Zarkávi terrorista vezér fegyveresei meggyilkolták.
Vágólapra másolva!

A pénteki jelentéssel ellentétben mégsem a hét elején Irakban elrabolt japán fiatalember tetemét találták meg Tikrítben. Erről a Kyodo hírügynökség számolt be szombaton. Értesüléseik szerint a holttest kuvaiti vizsgálata során megállapították: fogazata nem lehet Sosei Kodáé. Kétségeket ébresztett a japán és az amerikai hatóságokban a halál beálltának feltételezett ideje is.

Sosei Kodát, aki nem volt tagja az Irakba vezényelt japán fegyveres erőknek, kedden rabolták el az al-Kaidához kötődő Abu Muszab az-Zarkávi terrorista vezér fegyveresei. Az iszlám szélsőségesek azzal fenyegetőztek szerdán, hogy 48 órán belül megölik foglyukat ha a japán kormány nem vonja ki katonáit Irakból. Tokió elutasította a követelést. A Kyodo hírügynökség pénteken japán kormánykörökből szerzett értesülésre hivatkozva jelentette, hogy fogvatartói megölték az Irakban túszul ejtett japán állampolgárt.