Elhunyt Estée Lauder

Elhunyt Estée Lauder, a róla elnevezett amerikai kozmetikai óriáscég világhírű alapítója. A szépség- és kozmetikai ipar királynőjének haláláról a The New York Times című amerikai napilap számolt be vasárnap.

Estée Lauder férjével együtt családi konyhájában kezdte el készíteni szépségápoló szereit, amelyek világhínevet szereztek neki. Az 1946-ban alapított Lauder társaság mára a szépség- és kozmetikai ipar egyik vezető vállalatává vált, amelynek termékeit a világ több mint 130 országában árusítják. A The New York Times szerint a cég, amely 1995-ös tőzsdei bevezetésekor több mint 2 milliárd dollárt ért, tavaly 21,5 ezer embert foglalkoztatott és 5 milliárd dollárt meghaladó forgalmat bonyolított le.

Estée Lauder sohasem fedte fel a nyilvánosság számára életkorát. Életrajzírója mindazonáltal azt állította, hogy 1908 júliusában született. Eszerint az Estée Lauder vállalatbirodalom feje 95 éves lehetett. Estée Lauder fia, Leonard Lauder szerint idős anyja szombaton szív- és tüdőelégtelenségben hunyt el New York-i otthonában.