40 beteget ölt meg egy ápoló

2004.09.13. 11:15

Betegeket gyilkolt egy kórházi ápoló az Egyesült Államokban: Charles Cullen a rendőrségen elmondta, hogy 16 év leforgása alatt 40 pácienst ölt meg. Az ápoló arra hivatkozott, hogy tartós depresszió gyötörte.

Ha Charles Cullen igazat mondott, az Egyesült Államok ismert kórházi gyilkosságsorozatai között szomorú rekordot állított fel. Az eddig ismert legsúlyosabb esetben ugyanis 1981-ben Kalifornia államban egy Robert Diaz nevű betegápolót 12 páciens meggyilkolásáért ítélték el. Cullen azt állítja, hogy az elmúlt 16 évben 40 beteget ölt meg.

Cullen azzal védekezik, hogy már gyermekkorától súlyos depresszióban szenved, állítólag több mint húsz alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot. A már tavaly lefolytatott kihallgatás jegyzőkönyvének részleteit a Newarkban (New Jersey állam) megjelenő Star-Ledger című lap vasárnapi száma közölte.

Cullen vallomása szerint a gyilkosságok elkövetése egybeesett depressziós rohamaival és áldozatait szenvedéseiktől akarta megszabadítani. Cullen 1987 és 2003 között tíz különböző kórházban dolgozott ápolóként.

KAPCSOLÓDÓ CIKK