Gyanúsítottat tartóztattak le az elrabolt román újságírók ügyében

Vágólapra másolva!
Letartóztatták Omar Hajszam szíriai-román állampolgárt, akinek köze lehet három román újságíró Irakban történt elrablásához - jelentette be kedden este a román államfői hivatal szóvivője.
Vágólapra másolva!

Adriana Saftoiu közölte: a Romániában élő szíriai arab üzletembert kedden a román legfelsőbb bíróság és semmítőszék ügyészségének emberei vették őrizetbe. Hozzátette, hogy Bukarestben és Bagdadban a keddi letartóztatással kapcsolatos más akciók is folyamatban vannak. Egyebet nem közölt, hangoztatva, hogy ebben a pillanatban minden további információ veszélyeztetheti az Irakban elrabolt román újságírók kiszabadulását. Az emberrablás után a román elnöki palotában alakult válságstáb folytatja erőfeszítéseit a három román újságíró megmentéséért - mondta.

A kedden letartóztatott Omar Hajszamról a román sajtó megírta: a szíriai és román állampolgársággal rendelkező üzletember ellen számos bűnügyben folyik ügyészségi-bírósági eljárás. Az üzletember a román médiában az elmúlt napokban azt állította, hogy a múlt hét elején a bagdadi emberrablók telefonon megkeresték és négymillió dolláros váltságdíjat követeltek a három román újságíró szabadon bocsátásáért. Sőt, Hajszam azt is közölte, hogy egy Mohammad Munaf nevű üzlettársa pénzelte és kísérte a múlt hétfőn Bagdadban eltűnt három román újságírót.