Terrorfenyegetés miatt ürítették ki a zaragozai repülőteret

Vágólapra másolva!
Egy ismeretlen telefonáló azzal fenyegette meg a zaragozai repülőteret, hogy az ETA baszk terrorszervezet aknavetős támadást intéz a létesítmény ellen. A repteret kiürítették a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Terrorfenyegetés miatt kiürítették szerdán az észak-spanyolországi Zaragoza repülőterét - közölte a légikikötő egyik szóvivője. Egy ismeretlen telefonáló fenyegette meg reggel a repülőteret azzal, hogy a szakadár baszk terrorszervezet, a Baszk Haza és Szabadság (ETA) aknavetős támadást intéz a létesítmény ellen.

A légikikötőt kiürítették és lezárták, a biztonságiak és a csendőrség ellenőzi az épületeket és környéküket. A telefonos fenyegetés szerint a repülőteret - a polgári és a katonai légikikötőt is - helyi idő szerint délelőtt tíz óra és dél között érheti aknatámadás. Spanyolországban szerdán egyébként nemzeti ünnepet tartanak, s október 12-e egyben Zaragoza védőszentjének ünnepe is.

Az ETA alig néhány hónapja, június 10-én aknavetőből két gránátot lőtt ki Zaragoza repülőterére, miután egy órával előtte telefonon figyelmeztetett a támadásra. Akkor a merényletnek nem volt áldozatai, és súlyos károk sem keletkeztek, mivel a gránátok a repülőtér termináljától mintegy 300 méterre csapódtak be. Az épületet akkor is időben kiürítették.