Vágólapra másolva!
Újabb hurrikántól tart New Orleans. A Wilma nevű, Kajmán-szigeteknél tomboló trópusi vihar az előrejelzések szerint várhatóan megerősödik, és nem kizárt, hogy az idén már két hurrikán által is megtépázott város felé fordulhat.
Vágólapra másolva!

Ray Nagin, New Orleans polgármestere hétfőn figyelmeztette a lakosokat, hogy készüljenek fel egy újabb evakuálásra, ha a Wilma trópusi vihar megerősödik és a város felé veszi az irányt. A forgószél külső széle hétfőn a Kajmán-szigetek közelében húzódott, és az előrejelzések szerint a hét végén elérheti a Mexikói-öböl egyesült államokbeli partvidékét.

Ray Nagin szerint a lakosságnak fel kell készülnie az újabb evakuálására a Katrina és a Rita hurrikánok sújtotta városból. A Wilma központja közép-európai idő szerint hétfő éjjel a Kajmán-szigetek főszigetétől, a Nagy-Kajmántól 365 kilométerre délkeletre volt. A miami Országos Hurrikánfigyelő Központ tájékoztatása szerint a szélvihar, amelyben a szelek sebessége 85 kilométer/órára erősödött, óránként 7 kilométer/órás sebességgel halad előre és várhatóan a következő 24 órában nyugat felé fordul.